Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Keşan Belediyesi Evlendirme Memurluğu da yoğun bir nikah kıyma mesaisine başladı.

Keşan Belediyesi Evlendirme Memurluğu,  yoğunluk nedeniyle nikah kıydıracak çiftlere hem uyarı hem de bilgilendirmelerde bulundu.

Nikah kıydıracak çiftlerin, Nüfus Müdürlüğü’nden evlenme ehliyet belgesi, 5’er adet vesikalık fotoğraf, asılları ile birlikte her iki kişinin de nüfus cüzdan fotokopileri ile Keşan Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na başvurması gerektiği dile getirilirken, özellikle kütük defteri ve aile cüzdanlarına konulacak vesikalık fotoğrafların, resmiyete uygunluğu konusunda sıkıntı yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, evlenme müracaatı için vesikalık fotoğraf çektirecek kişilerin sade ve ön profilden çekilmiş fotoğraflarını işlem evrakları arasına koymalarını istedi ve yönetmelik gereği profilden çekilmiş fotoğrafları kullanamadıklarının altını çizdi.

Fotoğraf stüdyosu yetkililerinden de bu konuya dikkat etmeleri istenirken, çiftlerin nikah işlemleri için Keşan Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na en az 10 gün önceden müracaat etmesi gerektiği vurgulandı.

Yaklaşan yaz mevsimi ile düğün törenleri ile nikah işlemlerinde yoğun talep ve müracaatlar  olduğuna, yoğun bir dönem geçirildiğine işaret edilirken, randevu sistemine göre nikah kıyıldığına da vurgu yapıldı.