Keşan Belediyesi’nin 5 litre atık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı verilmesini kapsayan projesi sürüyor.

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden 26 Nisan 2013 Cuma günü yapılan açıklamada, Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’nin sürdüğü dile getirildi.

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, halkı atık yağlar konusunda bilinçlendirmek istedikleri için böyle bir kampanya düzenlediklerini, evlerdeki kullanım ömrü bitmiş yağların ayrı kaplarda toplanmasını istediklerini belirtti ve şunları aktardı: “Uzun süre kullanılan yağlar, belli bir süreden sonra kanserojen maddeler üretmeye başlıyor. Yemek yağlarını çok uzun süre kullanmamalıyız. Bitkisel atık yağları lavabolara dökmemeliyiz. Eğer dökersek kanalizasyon sisteminde tıkanmalara ve tahribatlara neden olabilir.”

Evinde topladığı atık yağları 25 Nisan 2013 Perşembe günü Keşan Belediyesi’ne getiren duyarlı vatandaş Samet Üstün de tüm vatandaşlarda atık toplama bilincinin oluşması gerektiğini söyledi.

Yetkililer, bugüne kadar 105 lt. atık yağın vatandaşlar tarafından Keşan Belediyesi’ne teslim edildiğini, Eski İtfaiye Binası’nda oluşturulan nokta ve Keşan Belediyesi Anons Birimi’nde yağların toplanmasının sürdüğünü kaydetti.

Projenin mayıs ayı sonuna kadar süreceği bildirildi.