Geçtiğimiz Cumartesi gecesi, bilinmeyen bir saatte Yukarı Zaferiye Mahallesi Fabrika Sokak üzerinde bulunan bir işyerinden 8 bin TL değerlinde giyim eşyası çalındığı iddia edildi.

İddiaya göre, Fabrika Sokak üzerinde bulunan İlyas Yıldırım’a ait işyerine, geçen Cumartesi gecesi, bilinmeyen bir saatte asma kilidi keserek giren hırsız veya hırsızlar, içeride bulunan 8 bin TL değerinde gömlek, pantolon ve montu çalarak, kayıplara karıştı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, İlyas Yıldırım şüpheli veya şüphelilerin bir an önce tespit edilerek, yakalanması temennisinde bulundu. Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kaymakamımızın evine yakın bir yerde böyle bir olayın gerçekleşmesi de şaşırtıcı. 30-35 yıllık esnafım. Böyle bir olay ilk defa başıma geliyor. Hırsızlık olayının 03.00 ile 05.00 saatleri arasında gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bu konuyla ilgilendiklerini düşünüyor ve bir an önce hırsızların yakalanıp cezalandırılmasını istiyorum. Bugün benim başıma gelen yarın da diğer esnafların başına da gelebilir.” dedi.

İşyerinin bitişiğinde faaliyet gösteren Keşan Engellileri Koruma Derneği’nin Basın Sözcüsü Sedat Aydemir de, bu olayın kendilerinde de tedirginlik yarattığını ifade ederek, fail veya faillerin bir an önce yakalanmasını istedi.