** Fahrettin Savcı, “Mehmet Özcan aslında Keşan’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı! Yerelde Romanlara sahip çıkan bir lider.” dedi.

** AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı tarafından seçimden sonra yapılan açıklamaların, başarılı oldukları yönünde olduğunu hatırlatan Savcı, buna katılmadığını ifade ederek, “Biri iki, dördü sekiz yapmakla başarılı olduğunu savunamazsın. Belediyeye kazanamadığın sürece başarısızsın. Bu aynı CHP’nin Türkiye genelindeki oylarını artırdığını söyleyip, kendini başarılı saymasına benziyor. Başarı; kazanmaktır.” şeklinde konuştu.

 

 

NEŞE TOSUN

Trakya Roman Dernekleri Federasyonu (ROMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Savcı, dün beraberinde Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Gözeri ile gazetemizi ziyaret ederek, 30 Mart yerel seçimleri sürecinde Romanlar hakkında ortaya atılan spekülasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

ROMAN CAMİASINDAN PARA ALAN YOK

Her seçim döneminde olduğu gibi geçen 30 Mart seçim döneminde de Romanların ön plana çıktığını ve Roman camiası hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldığını belirten Savcı, “Öncesinde ‘Romanların nasıl oyunu alabilirim’ mantığı ön plana çıkarken; sonrasında ve özellikle Romanlar aynı tarafa mührü vurunca, ‘Romanlar oyları para karşılı verdi’ denildi. Romanların oylarını para karşılığı verdiği iddiası da MHP’den Keşan Belediye Başkanı Avukat Yaşar Aras ve bazı siyasetçiler tarafından dillendirildi. Aras bir hukukçu, benim soyismim de savcı ama usulden savcı! O okuyup hukukçu olmuş. Bunlar ispat gerektiren söylemler, biz Romanları töhmet altında bırakan söylemler. Eğer para alındığını iddia ediyorsa, bunu deşifre ve teşhir etmek zorunda. Ve aynı zamanda ispatlamalılar. Bu konuda biz araştırdık ve Roman camiasından para alan yok. Ancak bunu dillendirenler, ispatı ile de mükelleftir. nı da yapmak zorunda. Bunlar bizi zan altında bırakır, çoluk çocuğumuzun geleceğine ipotek koyar, bunlar bizi toplum önünde küçük düşüren hareketlerdir.” dedi.

MEHMET ÖZCAN ASLINDA KEŞAN’IN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I!

Bu seçimde sadece Keşan’da değil, Türkiye genelinde hiçbir Roman vatandaşın oy karşılığı para almadığına inandığını söyleyen Fahrettin Savcı, şunları ifade etti:

“Tertemiz bir seçim geçti Romanlar açısından. Ancak Romanların AK Parti’ye niye oy verdikleri, AK Parti’nin neden Roman camiasından oy aldıklarını değerlendirebiliriz. AK Parti’nin Roman camiasından bu kadar oy alması doğal. Neden doğal? Romanlar AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan’a ya da AK Parti İlçe Teşkilatı’na oy vermedi. Romanlar Başbakan’a oy verdi. Neden Başbakan’a verdi? Başbakan, özür diledi devlet adına Romanlardan. Roman açılımını başlattı. Toplu konutlar yaptı Romanlar için. Sağlıkta önemli değişiklikler yaptı Romanlara yönelik. Maddi açıdan fakir fukarayı destekleyen politikalar hayata geçirdi. Kaymakamlıkları, Valilikleri fakir fukaranın emrinde çalıştırdı.

Peki Keşan’da Romanlardan neden CHP’ye oy çıkmadı? Mehmet Özcan aslında Keşan’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı! Yerelde Romanlara sahip çıkan bir lider. Ama Romanlar, Mehmet Özcan’ın yanındaki kadroya tepki verdi. Aslında üstüne düşülmesi gereken bir konu. Mehmet Özcan’da Romanlarla ilgili politikalar geliştirmeye çalışıyor, Belediyede Roman işçi çalıştırıyor, sahillerde iş imkan sağlıyor, düğünlerine, cenazelerine katlıyor, belediyenin imkanı bulunmamasına rağmen maddi destekte bulunuyor, evi yanana ev yapıyor, balıkçısına göz yumuyor. Türkiye’nin Keşan’daki Recep Tayyip Erdoğan’ı Mehmet Özcan derken, her ikisinin de Romanlara sahip çıktığını belirtmek istedim. Ama Romanlar tepkiyi, Mehmet Özcan’ın yanında çalışanlarına verdi. Mehmet Özcan’a veya CHP’ye değil.

O nedenle AK Parti’nin oyları; Başbakan sevdasından, Mehmet Özcan’ın da yanında çalışanlarına tepkiden artmıştır. Başka kimse kendine pay çıkarmasın.”

BAŞARI; KAZANMAKTIR

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı tarafından seçimden sonra yapılan açıklamaların, başarılı oldukları yönünde olduğunu hatırlatan Savcı, buna katılmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Biri iki, dördü sekiz yapmakla başarılı olduğunu savunamazsın. Belediyeye kazanamadığın sürece başarısızsın. Bu aynı CHP’nin Türkiye genelindeki oylarını artırdığını söyleyip, kendini başarılı saymasına benziyor. Başarı; kazanmaktır.”

MEHMET ÖZCAN HAKETMEDİ, BAŞBAKAN SEVDASI AĞIR BASTI!

Romanlardan CHP’ye oy çıkmaması nedeniyle ortada bazı söylemlerin de gezindiğini dile getiren Fahrettin Savcı, “Romanların suyu kesilecekmiş, Romanlar belediyeye giremeyecekmiş. Biz bu konulara ihtimal vermiyoruz. Az önce dediğim gibi Mehmet Özcan gerçekten Roman dostu. Şahsım adına Mehmet Özcan az oy aldı diye üzüntü duydum, çünkü bunu haketmedi, Başbakan sevdası ağır bastı!” dedi.