Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Savcu, dün düzenlediği basın toplantısıyla, geçen Cuma günü yaşanan linç girişimi ve yağma olayı sonrası önceki gün 700 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Saat 15.00’te, dernek bürosunda başlayan açıklamada konuşan Savcu, yaşanan olayların Keşan’a yakışmadığını ifade ederek, “Yenimescit Mahallesi’nde, ‘canavar ya da sapık’ hikâyesinden başlayan olaylar bugünlere kadar geldi. Mahalle halkı yaşadıkları rahatsızlığı emniyete ve yetkililere aktardı. Ancak, sinirler gerildi ve o akşamda ‘canavar ya da sapık yakalandı.’ şeklindeki söylemlerden yola çıkarak, değerli büyüğümüzün işlettiği Seyidoğlu Pastanesi’nde istemediğimiz ve onaylamadığımız üzüntücü verici olaylar oldu. Ve olaylar nedeniyle, vatandaşımız ve kolluk kuvvetleri karşı karşıya kaldı. Yaşanan olaylar, Keşan’ımıza yakışmadı.” dedi.

MİLLETVEKİLİ EMİR’İN RİCASI ÜZERİNE ORADAYDIM

Fahrettin Savcu, pastanede linç ve yağma girişiminde bulunulduğu sırada olay yerinde olmasına açıklık getirerek, şunları söyledi: “Yaşanan olaylardan sonra, ‘şafak ya da huzur’ adı verilen operasyonlar yapıldı. Operasyonlar neticesinde, 45 kişi gözaltına alındı. Polis tarafından sabaha karşı benim evime kapı zili çalınmadan ve zorla girildi. Yere yatırılarak, gözaltına alındık. Ancak, olaylarla şahsımın hiçbir alakası yoktur. Ben, AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir’in ricası üzerine olayları yatıştırma adına orada bulundum. Fakat sinirler gergin olması nedeniyle, beni dahi dinlemediler. Emniyet yetkilileri de, iyi niyetli olması durumunda kalabalığın dağılacağını dile getirdim ve olay yerinden ayrıldım. Ben oraya iyi niyetimle, olayların önüne geçmek amacıyla gittim ve elimden gelen mücadeleyi verdim. Aynı mücadeleyi AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’da verdi. O zaman onları da, gözaltına almaları lazımdı.”

POLİS YETKİLİLERİNİN ŞOV YAPTIĞINA İNANIYORUM

Operasyonun ardından çevik kuvvet ve özel tim polisinin Yenimescit Mahallesi’ndeki Cadde ve sokaklarda “Polis huzur, güven verir, Ne mutlu Türküm diyene, Türk, öğün, çalış, güven” şeklinde sloganlar atarak, askeri nizamda İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yürümesiyle ilgili de konuşan Savcu, “Yenimescit, savaşta kazanılmış ayrı bir toprak mıdır? Orada Türkler yaşamıyor mu? Ben, burada polis yetkililerinin şov yaptığına inanıyorum. Bu olaylarda birinci sorumlu ise, operasyonu yürüten yetkililerdir. Ben ve ailem yaşanan olaylarda mağdur oldu. Şahsıma ve camiamıza yapılanları kabul etmek mümkün değildir. Bu işin peşini bırakmayacağız. Ayrıca, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş biriyim ve Yenimescit’te AK Parti’ye en çok oy verilen yerdir. Bundan ötürü de, hükümetinde bu konuda gereğini yapmalarını bekliyoruz. Yapılanlar kimsenin yanına kar kalmamalıdır. Vatandaşımızın yaşanan olaylar konusunda sağduyulu olmasına diliyoruz.” diye konuştu.

POLİSLER DE HATA YAPABİLİR

Fahrettin Savcu, olaylarla kendisinin hiçbir alakasının olmadığını kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Polisler de hata yapabilir. Savcılık tarafından serbest bırakıldım. Kim suç işlediyse, gerekli cezayı çeker. Kimse polislerle bizim aramıza giremez. Biz polise her zaman yardımcı olmaya hazırız. Yakın zaman içerisinde tatlımızı alıp, emniyeti ziyaret edeceğiz. Polisle halkımızı yine bir araya getireceğiz. Polis vatandaşımız için vardır.”