Bölgenin en önemli e-ticaret markası ve Türkiye’nin online sağlık marketi olan www.can-medikal.com’un ortaklarından ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Meclis Üyesi Faik Helvacıoğlu’nun konuşmacı olarak davet edildiği “Türkiye Teknoloji Buluşmalarının” 3.sü, Ünlü Televizyon Sunucusu Metin Uca’nın moderatörlüğünde Edirne’de gerçekleştirildi.

Keşan TSO Meclis Üyesi ve www.formaiste.com’un sahibi Necla Dev, Keşan TSO Komite Başkanı Abdi Kösem, Oda Üyesi Nuri Dev ve Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak’ın da katıldığı konferansta birbirinden önemli konuşmacılar teknolojinin ticari hayattaki önemini ve hayatımıza kattığı değerleri katılımcılara aktardı.

Turkcell’in ana sponsorluğunu üstlendiği, E-ticaretSEM ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından organize edilen ve binlerce KOBİ ile girişimciyi teknoloji ile buluşturan konferanslar zincirinin Edirne’de düzenlenen Trakya ayağına davet edilen diğer konuşmacılar ise;E-ticaret Sem Kurucusu Merter Özdemir, Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanoba, TEB Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Türkcell Kurumsal Pazarlama Direktörü Esra Süzme, Ticimax E-ticaret Sistemleri CEO’su Cenk Çiğdemli, SefaMerve.com CEO’su Mehmet Metin Okur, Gittigidiyor.com Genel Müdürü Öget Kantarcı, Dora Telekom CEO’su Timuçin Öğün, Vitringez.com Kurucu Ortağı Natali Yeşilbahar, FIT Solutions CPO Murat Kaplan, EMARSYS Türkiye Müdürü Murat Erdör, İyzico COO Orkut Saitoğlu, BLIPPAR Genel Müdürü Zehra Öney, Milliyet Reklam Grup Müdürü Murat Şeşen ve Pepakura Ajans Başkanı Aykut Duman oldu. 

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde dün saat 12.00’de başlayan konferansın moderatörü, televizyon sunucusu Metin Uca, açılış konuşmasında teknolojinin hayatımıza kattığı değerin altını çizdi.

Uca’dan sonra sırasıyla Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin konuşma yaptı.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları; iletişim teknolojileri, girişimcilik ve e-ticaret ekosistemlerinin tartışıldığı ve girişimciler için teknolojik yol haritalarının çıkartıldığı en etkili konferans zinciri olan etkinlikte konuşan ve Metin Uca’nın sorularını yanıtlayan Faik Helvacıoğlu, Firma olarak 25 yıllıdır sektörün içinde yer aldıklarını ve e-ticareti de 5 yıldır sürdürdüklerini belirterek şunları kaydetti;

“81 il'e medikal ürün satan bir firmayız. Kendi üretimlerimizi ve markalarımızı oluşturuyoruz. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. E-ticarete geçme kararı almadan önce yaklaşık 3 Bin mevcut ürünümüzden hangilerini e-ticaret kapsamında satabiliriz diye düşündük ve bu ürünleri 200’e indirdik. Sonrasında bu ürünleri kimlere ve hangi pazarlara sunabileceğimizin kararını aldık. E-ticaret yoluyla satabileceğimize inandığımız bu ürünleri, kategorilere ayırarak reklam bütçelerimizi oluşturduk. E-ticarette başarılı olmak için reklam, tanıtım ve pazarlama ağının iyi olması gerekiyor. Tabiki bu işin en başı ve en önemlisi, alan adı ve e-ticaret paketi konusu. Biz bu konuda oldukça titiziz. Müşteri alan adını okuduğunda sizin ne iş yaptığınızı ve ne sattığınızı bilmeli. Destek aldığınız e ticaret paketi sağlayan firmanın size 7/24 destek sağlamasıdır. E ticaret oldukça emek ister, bunu kabul etmek gerekiyor.”

Diğer katılımcıların konuşmalarından bazı önemli başlıklar ise şöyle:

Turkcell Kurumsal Pazarlama Direktörü Esra Süzme: "Akıllı telefonlar Dünyada 1.2 Milyar kişi tarafından kullanılmakta. Bunun için KOBİ’lerin en kısa zamanda E-Dönüşüm süreçlerinin tamamlaması gerekli.”

TEB Ekonomi Bankası Genel Müdürü Turgut Boz: Girişimcilik ve İnovasyon konuları hakkında bilgi verdi.

Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanboğa: “Ticaret hayatınızda mutlaka teknolojiyi dünya çapında kullanmanın önemini kavramalıyız.”

Gitti Gidiyor.com Genel Müdürü Öget Kantarcı: “Türkiye'de internetten alışveriş yapan kişi ortalaması %1.7 iken Almanya'da %15’tir. Bu firmalarımızın e-ticarete daha fazla yatırım yapmaları gerektiğini gösteriyor.”

Metin Uca'nın kapanış konuşması ile birlikte Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği “Türkiye Teknoloji Buluşmaları” Konferansı sona erdi.