BÜLENT SAYLAM 

Ankara’da bir takım ziyaretlerde bulunduklarını kaydeden Aksal, “Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret ettik. Bakanımız Bekir Pakdemirli’yi bölgemize davet ettik. İnşallah Bakanımızı en kısa zamanda bölgemize getireceğiz. Bölgemizle ilgili müjdeli haberlerimiz de olacak. Kanal Edirne Projesi’nin tamamlayacağız. Gıda OSB ile ilgili güzel adımlar attık. Bakanımız geldiğinde bunlarla ilgili güzel açıklamalarda bulunacağız. Hamzadere ve Çakmak barajlarıyla ilgili de çalışmalarımız var. Edirne’ye istihdam konusunda ne yapabiliriz; bununla ilgili çalışmalarımız var.” dedi.

2019 yılında yapılacak yerel seçimlere de değinen Aksal, “Gece-gündüz çalışıyoruz. Bununla ilgili Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız Tahir Akyürek buradaydı. Teşkilatımızla, belediye başkanlarımızla, il-ilçe başkanlarımızla, hepimizle istişarelerde bulundu. Bizim amacımız bölgemize hizmet etmek. Edirne’de tüm belediyeleri almak istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

İTTİFAK SİNYALİ…

Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin ittifak kuracağı söylentileri hakkında da konuşan Aksal, şunları söyledi: “MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘İstanbul’da aday çıkarmayacağız’ şeklinde söylemi var. Bu bir şekilde ittifakın işaretidir. Resmi olarak kesinleşen bir ittifak söz konusu değil. Geçtiğimiz seçimlerdeki kazanımların korunması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Meclis’te de bir beraberliğimiz var. Şu ana kadar çok güzel çalıştık. Bu ülkeye hizmet etmek için inşallah bu sağlıklı çalışma devam eder. Bu güzel çalışma yerel yönetimlere de inerse yararlı olacağını düşünüyorum. Doğru adaylarla seçime gidilirse zaten ittifaklar yukarıda olmasa bile sandıkta olur. Üst kuruldan bir açıklama yapılması da insanları rahatlatacaktır.  Yukarıdan bir açıklama olmayınca her parti ‘bir aday göstereyim’ telaşına kapılıyor. 5-10 oy kaybı bazen seçimin kaderini bile değiştiriyor. Yukarıdan belirlenmiş bir ittifakla seçime gidilirse partiler daha rahat çalışabilir diye düşünüyorum.”

“BU SÜRECİ FIRSATA ÇEVİREN İNSANLARI UNUTMAMALIYIZ”

Türkiye’nin son zamanlardaki ekonomik durumu hakkında da yorum yapan Fatma Aksal, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce; ‘Kriz teğet geçecek’ dediğinde insanlar gülmüştü. Türkiye, dünyadaki o krizden en az etkilenen ülkelerden biri oldu. Şu anda da dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biriyiz. Hala yabancılar Türkiye’ye yatırım yapmak istiyor. Türkiye’ye olan güven hala çok güçlü. Bazı sıkıntılar olsa bile Türkiye bu süreçten güçlü bir şekilde çıkacaktır. Durumdan fırsat çıkarmaya çalışanlar da var. Bunlarla ilgili sıkı denetimler yapılıyor. Benim şahsi düşüncem; en iyi denetimi millet yapar. Bu süreci fırsata çeviren insanları unutmamalıyız. Bir bakıyorsunuz; dolar % 30, fiyatlar % 300 artmış. Biz bilinçli olursak, biz fırsatçılara izin vermezsek bir daha onlar da bunu yapamaz.”

“EDİRNE’Yİ AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRMAK İSTİYORUZ”

1 Ekim’de TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’nin açılacağını da söyleyen Fatma Aksal, sözlerini şöyle noktaladı: “Bugün (21.09.2018) Ankara’da MKYK Toplantı’na katılacağım. Sonrasında 10 gün kadar bölgemizde çalışacağız. Ekim ayından itibaren Meclis çalışmaya başlayacak. Gündemimiz yerel seçimler; bütün ilçelerimizde canla başla çalışacağız. Edirne’yi AK belediyecilikle tanıştırmak istiyoruz. Adaylar konusunu da masaya yatırıyoruz. Mevcut belediye başkanlarının da devam edip etmeyeceği konuşuluyor. MKYK’da da yerel seçimler gündeme gelecektir. 5-7 Ekim tarihlerinde de Kızılcahamam’da AK Parti’nin kampı var. Ekim ayında isimler zikredilmeye başlar.”