HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda dün gerçekleştirilen söyleşiye Fenerbahçe SK Medya Sorumlusu ve FB TV Spikeri Fatih Demirkol konuk oldu.
Saat 14.00 sıralarında başlayan söyleşiye Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Uğur Taşkan, Gümrük İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Erdem Özgün, Gümrük İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Olgun Irmak Çetin,İngilizce Okutmanı Sertaç Özkul, FB TV Spikeri Fatih Demirkol ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.
Söyleşide konuşan Fatih Demirkol , “Bu nazik davetinizden ötürü teşekkür ediyorum. Katılımcıların yaşlarındayken üniversite sınavlarına müthiş bir gerginlikle hazırlanıyorum. Sınav öncesinde sürekli söylenen; takılığınız soruyu atlamamızdır. Ben atladım ancak bir sonraki soruda bocalayınca sınavı kaybettiğim korkusu başladı. Sonra bilincimi kaybetmişim ve bayılmışım. Gözümü hastanede açtım. Bu durum rahatsızlık şeklinde devam etti. Sonra İstanbul’da tedaviye geldim. Tabii ki sınavı kaybettim ve çok üzüldüm. 24 tercih hakkımız vardı ve ben 6 tercih yapmıştım. O dönemde önce tercih yapıp sonra sınava giriyorduk. Hukuk ve uluslar arası ilişkileri bölümlerine dair tercihler yapmıştım. Tedavi olduğum doktor bir daha kesinlikle üniversite sınavına giremeyeceğimi söyledi. Bir daha aynı stresi yaşarsa kalıtsal sorunların ortaya çıkacağını kaydetti. Bunun üzerine en çok keyif aldığım şey nedir diye soruldu. Ben ilkokuldan beri geveze bir tip olduğundan beri müsamereler gibi çeşitli etkinlikleri bana sundururlardı. Doktoruma sunuculuğu çok sevdiğimi söyledim. Bunun üzerine diksiyon kursuna başladım. 92 yılında meslek hayatım başladı. 95 yılında üniversite sınavına girdim ve üniversiteyi kazandım. Anladım ki gözümüzde büyüttüğümüz şeyler çok basit. Sonra anladım iyi ki hukukçu olmamışım. Benden hukukçu olmaz. Uluslar arası ilişkilerde de savaş çıkarırdım. Ben en çok sevdiğim şey insanlara bildiklerimi anlatmak. Bu işi gerçekten çok seviyorum. Sevdiğim işi yapıyorum.” dedi.
Fatih Demirkol, daha sonra mesleki kariyeri hakkında bilgi verdi. Söyleşi soru-cevap şekilde devam etti. Sorulan tüm sorulara içtenlikle ve samimiyetiyle cevaplayan Demirkol, katılan herkese teşekkür etti. Söyleşi FB TV Spikeri Fatih Demirkol’a plaket verilmesi sonrasında sona erdi.