Cumhuriyet Bayramının 93. yıldönümü nedeniyle Keşan Belediye Başkanlığı’nca 29 Ekim 2016 Cumartesi akşamı Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri düzenlendi.

Fener Alayı yürüyüşü saat 19.00’da Eski İtfaiye Binası önünden başladı. Yürüyüşe; CHP Edirne Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Belediye Başkan Yardımcıları Cengizhan Aktan ve Feyzi Engin, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı mahalle muhtarlarıile vatandaşlar katıldı.

Keşan Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayrakları ile yürüyüşe geçen kortej, Keşan Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde vatandaşların da sevgi gösterileriyle Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Burada elinde Türk Bayrağı ile günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok büyük zorluklarla, şanlı Türk Bayrağı’nı, kurduğu Cumhuriyet’i, yeni nesillere armağan ettiğini vurguladı ve şöyle konuştu: “Şu anda Cumhuriyeti koruma görevi gençlerde ve bizde. Yeni nesiller bizleriz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti binlerce yıl yaşasın. Devlet bizim bayrak da bizim. Bu ülke ve Cumhuriyet için hepimiz ölürüz. Türkiye Cumhuriyetini hiçbir şekilde dünya tarihinden sildirmeyeceğiz.Bağımsız, demokratik, adil Türkiye Cumhuriyeti Devletiilelebet yaşayacak. Cumhuriyetimizin 93 yılı hepimize kutlu olsun.”

Özcan’ın bu konuşmasından sonra kortej, Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Meydanı’nda hazırlanan konser alanına geçti.

Burada Keşanlı yerel grup 3+1, alanı dolduranlara söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla eşsiz dakikalar yaşattı.

Grubun performansları sırasında sahneye gelen ve grup üyelerine çiçek takdim eden CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ile Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan kısa birer konuşma yaptılar.

İlk olarak Özcan konuştu. Çok mutlu olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Mehmet Özcan, şunları dile getirdi: “Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksimizde, ilk defa geniş bir meydanda, kendi çocuklarımızdan oluşan yerel bir grupla, Cumhuriyetimizin 93.yıldönümünde sizlerle beraber ilk konserimizi yapıyoruz. Bu kompleks Keşan ekonomisine ciddi anlamda kan ve enerji verecek bir kompleks. Yakın zamanda bütün iş yerleri sizlerin hizmetine sunulmuş olacak. Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dağılan Osmanlı’dan sonra binbir meşakkatle kurduğu Cumhuriyetin 93. yılı. Bizler bu devlet ve Cumhuriyetin çocuklarıyız. Geniş kökleri ve tarihi olan bir ulusuz. Dolayısıyla geçmişte nasıl varolduysak bundan sonra gelecekte de var olacağız. Bu kutlamada yanımızda olan ve destek veren Edirne Milletvekilimiz Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’na da çok teşekkür ederim. Nice bin yıllara.”

Özcan’ın ardından söz alan Gaytancıoğlu da Keşan Belediyesi’nin her yeni gün sosyal demokrat belediyeciliğin örneklerinden birini sergilediğini Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ninde bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Gaytancıoğlu: “Bu kompleks halk için yapıldı. Bu konser halk için yapılıyor. Konseri veren halkımızın içinden yetişen çocuklarımız. Cumhuriyet de bu şekilde kuruldu. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir.  O nedenle Cumhuriyetimize her geçen gün daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Bu ülke çok zor kazanıldı. Bu ülkenin sınırları kanla çizildi. Biz onu korumak ve çocuklarımızın geleceği daha yukarılara taşımak zorundayız.  Bu kompleks açıldığında ülke için çok önemli hizmetler yapacak. Sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum. Ne mutlu Türküm diyene.” dedi.

3+1, konuşmaların ardından konserine yaklaşık 1 saat daha devam etti. Cumhuriyet konseri DJ Çağdaş'ın performans sergilemesi ile sona erdi.