Gazeteci Ferat Gülver, Keşan Belediyesi’nin MHP’li Belediye Meclisi Üyesi Aydın İstek’in Yeni Mescit Mahallesi’nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 7 katlı binaların inşa edileceği ticaret alanına dönüştürülmesi önerisinin Keşan’a ikinci bir kötülük olacağını savundu.

O bölgenin Çifte Minareli Cami hariç yıkılarak Kapalı Pazaryeri Projesi ile birleştirilmesi gerektiğini söyleyen Gülver, “Atatürk İlköğretim Okulu ve İH Lisesi de yıkılarak Köy Garajı ve Atatürk Parkı’nın birleştirilmesiyle oluşturulacak muhteşem bir şehir meydanı Keşan’a çok yakışacak.” dedi.

“KEŞAN’DAKİ DÖNÜŞÜM NASIL OLMALI”

Gülver, Kentsel Dönüşümün; geçit vermeyen sokakların, ısıtılamayan konutların, altyapısı olmayan caddelerin, afet korkusuyla yaşanan evlerin, otopark mı, kaldırım mı karar veremediğimiz yerlerin modern bir yaşam alanı haline dönüşmesi olduğunu belirterek, Keşan’daki dönüşümün nasıl olması gerektiğini de şöyle anlattı: 

“Özel İdare binası yanından Yüksek Okul’a kadar Paşayiğit Caddesi'nden içeri 600-700 metre öteleyerek 3-4 katı geçmeyen az sayıda prestij binalar, içerisinde küçük dükkanların da yer aldığı konsept AVM, yeni Atatürk İlköğretim Okulu, 2-3 banka, bir otelin yer aldığı güzel bir ticaret ve yaşam alanı oluşmalı. Hemen arkasında da Roman vatandaşlarımız için 1000 sosyal konut, en arkaya da at ve kuzu bakmaktan vazgeçmeyenler için 100 meskenlik yapılmalı. Ancak Romanlar için yapılan evler metrekareleri büyük olmasa bile mutlaka 3+1 olmalı. İşte gerçek kentsel ve sosyal dönüşüm böyle sağlanmış olacaktır.”

“OPERATÖR DOKTOR ÖZCAN, KEŞAN’DAKİ SÜRECİ İYİ DEĞERLENDİREMEDİ”

Kentsel dönüşüm uygulamalarının insan hayatının iyileştirilmesinin, şehirler için de cerrahi bir müdahale gibi olduğunu kaydeden Gülver, “O sebeple, aslında iyi bir operatör doktor olan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’daki bu süreci iyi değerlendirememiştir. Durmadan geçici işçiler alıp, bir yandan da belediyeye ait taşınmazları satarak popülist siyaset yapmıştır. Yani, gelecek nesil için değil, gelecek seçim için belediyecilik amacını gütmüştür. Oysa tam tersi bir felsefeyle hareket etmeliydi. Hep söyledim, yine söylüyorum en kıymetli şey olan zaman, Keşan için boşa geçmektedir“ dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM, ROMANLAR İÇİN MİLAT OLABİLİR”

Geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti’den Keşan Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan gazeteci Ferat Gülver, kentsel dönüşümün sadece binaların yenilenmesi olarak algılanmaması gerektiğini, bunun özellikle Roman’lar için bir milat olduğunu öne sürerek şöyle devam etti:

“TOKİ DEĞİL, KEŞAN KAZANACAK”

“Ancak onların bunu çok iyi algılaması gerekir. Kentsel dönüşüm önce akıllarda başlamalı. Roman kardeşlerimiz artık şuna karar vermeli; ‘sepetçi Çingene’ olarak mı yaşayalım yoksa ‘Müslüman Türk Roman’ olarak mı? Sepetçi olmak insan olarak o kardeşimizi küçültmez, ancak ekonomik manada toplumda alt grup olarak yaşamayı kabullenmiş olur. Ancak, adam gibi bir evde oturur, az çocuk sahibi olur, çocuğunu okutursa işsizlik endişesi yaşamaz. Parasını kazanınca da kışın kömür dilenmekten kurtulur, faturalarını öder, belediyeye de yük olmaktan kurtulur. En önemlisi de Roman öğretmen, Roman doktor, Roman mühendislerin yetişmesiyle ülkemiz Roman çocuklarımızın beyin gücünden de faydalanmış olur. İşte böyle, sosyal dönüşüm ile birlikte olursa kentsel dönüşümün bir anlamı olacaktır. Böylece toplumsal bir devrimle Keşan sosyal ve fiziki anlamda bir dönüşüm gerçekleştirmiş olur. Başta eski ÖDP İlçe Başkanı Nevzat Uğur olmak üzere sözde aydın geçinen birçok eski solcunun dillendirdiği, şeklindeki sözler, değişimden korkmaktır.”

Gülver, sözlerini, “Tüm Romanlar kazanacak, Keşan kazanacak.” diye bitirdi.