BÜLENT SAYLAM

Moderatörlüğünü Cavit Deniz’in üstlendiği programda Ferat Gülver, siyasete dair konuları değerlendirdi.

Programda konuşan Gülver, “Beldemize daha faydalı olacağımız ifade edildi. AK Parti’de görev istenmez verilir. Faydalı olacağımın söylendiği yerde siyaset yapmaya karar verdim. Belde halkımızdan da teveccüh vardı. Onları kıramazdık. Bir yerden başlamak gerekiyor. İnşallah güzel şeyler olacak. İl, İlçe ve Belde teşkilatımızdan bu görevi kabul etmemizin uygun olacağı söylendi.” dedi.

100 YIL SONRASINI HAYAL EDECEĞİZ

Ferat Gülver, sözlerini şöyle sürdürdü: “20 yıllık gazetecilik hayatımdan sonra İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığında göreve başladım. Kadir Topbaş’ın ekibinde yer aldım. Daha sonra Bağcılar Belediyesi ve şu anda Başak Şehir Belediyesi’nde görev yapıyorum. Bütün bu belediyecilik konusunda edindiğimiz tecrübelerle beldemize hizmet etmek nasip olur ve tüm tecrübemi Beyendik için kullanırım. Şu anda kasabamızda 2 yatırımcı eliyle Zihinsel Engelli Bakım Merkezi kuruluyor. Yakın zamanda temelleri atılacak ve hizmete başlayacak. 104 kişilik merkez olacak. Burada 30-35 kardeşimiz istihdam edilecek. Gençlerimiz ve kadınlarımız için istihdam merkezi olacak. Bunu örnekleyebilir. Diğer bağlamda birçok şey bu kategoride olur. Gençler ve kadınlar ile yapacağımız çalışmalar bu yönde. Zamanı gelince açıklayacağız. Gelecek seçim için değil gelecek nesil için belediyecilik. Kısmet olursa göreve gelirsek yapacağımız projelerle 100 yıl sonrasını hayal edeceğiz. Beyendik’in ihtiyaçlarını geleceğe göre dizayn etmeye çalışacağız. Halkımız tarımla geçiniyor. Burada tarımın, çiftçiliğin canlanması, alternatif ürünlerin yetiştirilmesi ve seracılık konusunda öncülük edeceğiz. Vatandaşımızı ilgilendikleri alanla ilgili eğitim gezileri düzenleyeceğiz. Hayvancılık, seracılık, sebzecilik ve meyvecilik ile ilgili kümelenme olsun istiyoruz. Bu işin borsası olsun Beyendik. Dağınık alanlarda ektiğimizde satış zor oluyor. Hayvancılıkta yeni modelleri inceleyeceğiz. Aile işletmeleri şeklinde hayvancılık yapılıyor. Hibe kredi kullanmaları için öncü olacağız. Bayburt’tan gelerek Lüleburgaz’ın Bayramdere köyünde Tarımsal hayvancılık kümelenme modelini gerçekleştiren Dursun Akdağ isimli bir arkadaşımız var. Çok başarılı işler yapmış. Bizde Beyendik’te bu modeli minimize ederek üreticilerle neden bir çalışma yapmayalım. İstedikten sonra her şey olur. Ben vatandaşımızın girişimci olduğuna inanıyorum. Ama arkalarında durarak cesaretlendirecek birileri lazım. Bu göreve gelirsek her kardeşimize destek vermeye gayret edeceğiz. Üreten kazanacak.”

ONLAR İSTEYECEK BİZ YAPACAĞIZ

Gülver, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Doğduğum topraklara borcum var. Bu borcu yerine getirmeliyim dedim. Bu bazı insanlara samimi gelmeyebilir. Bir dava fikrimiz var. Bu dava fikrinde size görev düştüğünde kendinizi düşünemezsiniz. Neyi yapmanız gerekiyorsa onu yapacaksınız. Ben de İstanbul’daki her şeyi bırakarak buraya gelmem gerektiği bilincinde olduğum için geldim. İnsanlar bana ne derse onların hizmetlerinde olacağım. Nasıl bir bana her evladının dileğini yerine getirmeye çalışıyorsa ben de tek bir vatandaşımın bile isteğini yerine getirmek için mücadele edeceğim. Onlar isteyecek biz yapacağız. Bu söz verirken şunlara güveniyoruz; aday olup kazanırsak iktidar partisinden olacağız. Her eve gireceğiz, aklından, gönlünden geçenleri soracağız. Kadınlarımız var. Yapacakları işler olacak. Üretileni satmak internet sayesinde çok kolay.  Beklenmedik başarılar yakalayacağız. Beyendik’te hem köy hem de şehir hayatı yaşanacak. Beykent Mahallemiz var. o mahallemizde farklı bir yaşam var. Kısır tartışmaları bırakarak geleceğe adım atmalıyız. Siyaseti hizmet aracı olarak görmeliyiz. ”

ZAHMET OLMADAN RAHMET OLMAZ

Beldedeki alt yapı çalışmaların şu an için devam ettiğini dile getiren Ferat Gülver, şunları söyledi: “İçme suyu ile ilgili iki kaynak alındı. Bu konuda ihale yapıldı. Seçim öncesi su hattı çalışmalarının başlatılmasından yana değilim. Vatandaşımız kanalizasyon çalışmaları nedeniyle oluşan çamurdan üzüldü. Zahmet olmadan rahmet olmaz. Nisan ayından sonra su hattı için çalışmalar başlamalı. İçme suyu da gelecek. Aralık-Ocak ayında yapılacak çalışmalar caddeleri çamur deryasına döndürür.”

EZBERE KONUŞMAYI SEVMİYORUM

“İnsanların; taşımacılık konusunda hangi aday belediye araçlarını kullanacağını dile getirecek diye merakı var. Neler söylemek istersin?” sorusuna cevap veren Gülver, “Ulaşımda şikayet ücretlerin yüksek olması konusunda. Geldiğimizde bunun detaylı incelemesini yaparız. Ezbere konuşmayı sevmiyorum. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde ortak noktada buluşulabilir. Keşan’ın köy ve beldelerine baktığımızda, ulaşım açısından en iyi yer Beyendik. Her saat otobüs var. Yazın gece geç saatlere kadar taşımacılık devam ediyor. Öğrenci taşımacılığına ağırlık verebiliriz. Her evde bir öğrenci var. Farklı bir modelle taşınabilir. Ama gelinen noktada özel sektörden korkmamak lazım. Taşımacılık sistemi elden geçirilerek, düzenleme yapılabilir.” şeklinde konuştu.

ÖNLEM ALMAZSAK BEYENDİK’İ DE KİRLETECEĞİZ

Ferat Gülver, konuşmasının devamında şöyle dedi: Sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Nedir bu? Hedeflerimizin en önemlisi; kendi enerjisini güneş panelleri ve rüzgar gülleriyle üreten bir Beyendik. Bu biraz hayal gibi görünüyor. İstanbul’un çılgın projesi varsa bu da Beyendik’in çılgın projesi olarak kabul edilebilir. Madem iktidar partisindeniz, projeler sunarak bakanlıklardan destek almamız çok kolay diye düşünüyorum. Bir köy hayatı bir de Beykent var. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmakla yükümlüyüz. Önlem almazsak Beyendik’i de kirleteceğiz. En küçük alanlardan başlamalıyız. Beyendik’te ortak noktalara; evsel atıklar, cam, kağıt ve metal atıkların ayrı ayrı toplanacağı konteynerler koyacağız. Doğamızı koruyacağız. TOKİ bu konuda bizden bir ‘İmdat’ bekliyor. Giriş kapısı olan çevre duvarı. Bunun yapılması için çaba sarf edeceğiz. Seçimden önce bu konuda girişimlerimizi başlatacağız.”  

BEYENDİK’İN FARKINI ORTAYA KOYACAĞIZ

“Arşivinde Atatürk’ün ideal köy projesi var. Hazırlanırken bu projeden esinlendin mi?” sorusuna cevap veren Gülver, “Bazı bölümlerini Beyendik’te uygulamak hayallerimiz arasında. Bunu hep birlikte istememiz lazım. İstemezsek olmaz. Başarırsak bırakın Türkiye’yi dünyanın her yerinden Beyendik’i incelemeye gelecekler. Ama hep birlikte istememiz lazım. Fatih Sultan Mehmet diyor; ‘Hüner bir şehri inşa etmektir o da yetmez orada yaşayanları mutlu etmektir.’ Ben mutlu bir Beyendik, mutlu bir toplum ve en azından mutlu bir ülkenin gerçekleşmesinde kendi bulunduğumuz alanda bu mutluluğun gerçekleştirmenin çabasında olacağım. Nihai hedefimiz; çocuğu neşeli, kadını gülen, gençleri umutlu, engellisinin mutlu olduğu bir Beyendik oluşturmanın gayreti içerisinde olacağız. Hizmet felsefemizin temeli bu. İnşallah farkımızı, Beyendik’in farkını ortaya koyacağız. Ben tek başıma değil arkama insanları alarak birlikte yürürsem başarırım. Yunus Emre diyor ki; ‘Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.’ İnsana hizmet için bir yola çıktık. Güzel de bir ekip kuruyoruz. Beyendik sevdalısı arkadaşlarımızla gece gündüz demeden hizmet etme mücadelesi vereceğiz. Halkımızın bunu gördüğünü inanıyorum. İnşallah birlikte çok şey bırakacağız.”