Geçen Çarşamba gecesi, saat 03.00 sıralarında, jandarma tarafından Keşan-Malkara Karayolu Yenimuhacir Beldesi mevkiinde durdurulan araçta FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları tespit edilen ve yasadışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak istedikleri belirlenen akademisyen çift ve organizatörlük yaptığı öne sürülen 1 kişi yakalanarak, gözaltına alındı.

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bazı FETÖ/PDY ile bağlantılı şüphelilerin büyük meblağlar karşılığında organizatörler tarafından yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılacakları bilgisi üzerine harekete geçti. Jandarma ekipleri, Keşan-Malkara Karayolu üzerindeki Yenimuhacir Beldesi mevkiinde Mustafa D. yönetimindeki 61 TC 117 plakalı aracı durdurdu. Araçta, FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları tespit edilen, yasadışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak istedikleri belirlenen Ankara Gazi Üniversitesi öğretim görevlisiyken meslekten ihraç edilen Doç. Dr. Muhammet U. (40), eşi Doç. Dr. Esma U. (37) ve 3 çocuğu yakalandı. Öğretim görevlileri ve çocuklarının, yasadışı yollarla yurt dışına çıkartması için 15 bin Euro karşılığı organizatör Mustafa D. ile anlaştıkları öne sürüldü. Şüphelilerin üzerinde ise 30 bin Euro, sahte pasaport ve kimlikler ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Çiftin araçta bulunan 3 çocuğu yakınlarına teslim edilirken, gözaltına alınan Doç. Dr. Muhammet U., eşi Doç. Dr. Esma U. ve organizatörlük yaptığı öne sürülen Mustafa D. ifadelerinin ardından Keşan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra Keşan Adliyesi’ne sevk edildi.

MERİÇ’TEKİ OLAYLA BAĞLANTISI ÇIKTI

Organizatörlük yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa D.’nin, Meriç ilçesinde FETÖ/PDY ile bağlantılı Esra Zümre, Mesut Yaşar, kılavuz Fevzi Karabulut yakalandığı, HAVELSAN'dan ihraç edilen bilgisayar mühendisi Mustafa Zümre’nin Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri'ne atlayarak kaybolduğu olayda şüphelileri İstanbul'dan getiren kişi olduğu saptandı. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.