Keşan Ortopedik Engelliler Derneği eski başkanlarından Fikret Akan, dün yaptığı açıklama ile bir süre önce çarşı merkezinden taşınarak Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki kendi hizmet binasına taşınan Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’ne ulaşmakta engelliler olarak çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

MAĞDURUZ

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’nin Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan yeni hizmet binasının şehir merkezi dışında bulunduğuna ve mutlaka bir araç ile gidilmesi gerektiğine dikkat çeken Akan, Ancak kurum ana yola yaklaşık 500 metre uzaklıkta ve tali yolu da mıcır kaplı. Bu kurumun en yakınından geçen şehiriçi minibüs hattı yolcuları en yakın yer olarak yaklaşık 500 metre uzaklıkta indirmektedir. Bu durumla karşı karşıya kalan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız çok büyük zorluklarla karşılaşmaktadır. Ayrıca asfalttan sonra kuruma ulaşan yolun mıcır olması da ayrı bir sorun. Değnekleriyle yürümeye kalkanlar da tekerlekli sandalye ile gitmek isteyenler de çok büyük zorluk yaşıyorlar. Yani engelliler olarak mağduruz.” dedi.

MİNİBÜSLER MERKEZİN YANINDAN GEÇSİN, BİR DURAK YAPILSIN

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’ni n aynı zamanda İpsala ve Enez’e de hizmet vermekte olduğunu da ifade eden Akan, “Bilen buluyor ama bilmeden gelen bulmakta çok büyük zorluk çekiyor.  Bu nedenle o bölgeye hizmet veren minibüslerin Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’nin de önünden geçmelerini istiyoruz.  Ayrıca buraya yakın bir yere minibüs durağı konulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Merkeze giden ara yolun da bir an önce asfalt yapılmasını istediklerini de söyleyen Akan, bu konuyla ilgili olarak hazırladığı bir dilekçeyi dün Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne verdiğini de bildirdi.