Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar dün yaptığı açıklamada TOKİ tarafından Karanlıkdere Mevkiinde yaptırılan 736 adet sosyal konutun hak sahiplerine hep birlikte dağıtılmasının çeşitli karışıklıkları önleyeceği için daha iyi olacağını söyledi. Bu konuda geçtiğimiz günlerde AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan ile bir görüşmeleri olduğunu ve bu yönde ortak bir kanaat oluşturduklarını da belirten Kantar, “Sayın başkanımız basına yaptığı son açıklamada TOKİ Sosyal Konutları’nın önümüzdeki Ekim ayı başından sonuna kadarki bir süreçte  peyder pey değil toptan teslim edileceğini bildirmiş. Başkanımız ile bu konuda hemfikiriz. Konutların hak sahiplerine toptan dağıtılması ortaya çıkabilecek bazı sorunları da engellemiş olacak” dedi.

KONUTLAR HEMEN HEMEN BİTMİŞ DURUMDA

Önceki gün TOKİ Konutları’nın bulunduğu bölgeye gittiğini ve evlerin son durumunu gördüğünü de kaydeden Kantar,1+1 olan evlerin tamamı bitirilmiş durumda. 2+1’lerin bazılarında çok küçük işler kalmış. Sanırım önümüzdeki birkaç gün içinde bitirilecek durumdalar. Konutlar hak sahiplerine 1 Ekim ile 31 Ekim tarihleri arasında dağıtılacak. Bu konuda bir endişemiz yok” diye konuştu.

TAŞIMALI SİSTEME DAHİL EDİLMELİ

TOKİ Sosyal Konutları’nda gördüğü en büyük eksikliğin burada bulunan okul binasının tam manası ile bitirilmemiş olması olduğunu da kaydeden Kantar, şunları söyledi: “Bu okul ne yapıp edip bu eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeli. Yoksa buraya taşınacak ailelerin çocukları çok zor durumda kalır. Çünkü Atatürk Ortaokulu’na, İnönü İlkokulu’na giden yaklaşık 300’e yakın çocuğumuz var. TOKİ Sosyal Konutları’na yakın olan Bademlik İlk ve Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerimiz nispeten gider gelir ama diğer iki okula giden çocuklarımız karda kışta, yağmurda çok zor gidip gelebilirler. Bu konuda yetkililerin mutlaka bir çözüm bulması gerekir. TOKİ Sosyal Konutları’na taşınıldığında bu bölge mutlaka taşımalı sisteme dahil edilmeli. Aksi halde çocuklarımızın okullarına devamları konusunda büyük sıkıntılar yaşanır.”

OKUL İKİNCİ DÖNEME YETİŞTİRİLMELİ

Kantar, TOKİ Sosyal Konutları derhal taşımalı sisteme dahil edilse bile burada bulunan okul inşaatı eksikliklerinin biran önce giderilerek okulun en geç 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının 2. dönemine yetiştirilmesi gerektiğini de kaydetti.