Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, geçtiğimiz hafta içerisinde Esenyurt Sokak üzerinde ikamet eden sakinlerin Kaymakam Bekir Dınkırcı’ya ilettikleri şikayetin ardından denetimlerin arttırıldığını söyledi.

KÜMESLER YIKILACAK, OYUN SAHASI YAPILACAK

Kantar, madde bağımlılarının rahatsızlık vermesi ve mahalle sakinlerinin dışarı çıkarken korku yaşadıkları yönündeki şikayetin ardından önlemlerin alınmaya başlandığını kaydetti. Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a da boş arazideki kuş kafeslerinin kaldırılması yönünde talepleri bulunduğunu kaydeden Fikret Kantar, “Belediye Başkanımız, boş araziye spor sahası yapılacağını ve böylece kuş kafeslerinin oradan kaldırılacağını söyledi. Ayrıca Zabıta Müdürlüğü’ne direktif vererek sıkıntılar hakkında ilgilenilmesini istedi.” dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN BİR PROJESİ VAR

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bu alandaki kontrollerini sıklaştırdığını ve sorunların aza indirildiğini bildiren Kantar, bu olayların önlenmesi için daha önce “Yaşam Kalitesini Arttırma” toplantıları düzenlendiğini belirterek, “Bu çocukların içerisinde sadece bizim mahallemizin içerisinden değil, diğer mahallelerden de çocuklar var. Mahalle sakinlerimiz tabiî ki şikayetlerinde haklılar. Önceki Kaymakamımız Ahmet Narinoğlu’nun ‘Yaşam Kalitesini Arttırma’ projesi bir daha gündeme gelmedi. Fakat şu anda ‘Ben Ailemi Seçtim’ projesi yürütülüyor. Ayrıca, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzün çocuklarımız için hazırladığı güzel bir proje var.” diye konuştu.