Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, mahallelerindeki işsizliğe dikkat çekti. Gençlerin devamlılığı olan iş bulmaları için yetkililerden gerekenleri yapmalarını istedi.

KÖTÜLÜKLERDEN ARINMANIN TEK YOLU İSTİHDAM EDİLMEKTİR

Kantar, mahallelerinde bulunan gençlerin istihdam edilmesi halinde karanlık işlerin azalacağını vurgulayarak, “Gençlerimizi sürekli iş bulmaları konusunda yönlendiriyorum. Askeriye sivil işçi alıyor şu anda. Oraya başvurmalarını öneriyorum. İşsiz kalan gençlerimiz kötü işlere bulaşabiliyor. Bana göre kötülüklerden arınmanın tek yolu istihdam edilmektir. Bazı kurumlarımız geçici süreli eleman alıyor. Orman işletme Müdürlüğü’nün tekrar elaman alacağını düşünüyorum. Karayollarının da eleman alacağını duydum. Bu kardeşlerimiz bu tür yerlere müracaat edebilirler. İşsiz kardeşlerimiz yakınmalarında haklılar. Bu sorun mahallemizin genel meselesi. Keşan Belediyesi mahallemizden istihdam yapıyor. Belediye bu konuda bize yardımcı oluyor. Belediye başkanına da teşekkür ediyoruz. Nakdi yardım ve yakacak açısından da belediye ve sosyal yardımlaşmadan yardımlar alıyoruz.” dedi.

EĞİTİMSİZLİK NE KADAR FAZLAYSA İŞSİZLİK DE O DERECE FAZLA

Kurumlar tarafından genellikle yaz aylarında yapılan geçici eleman alımlarının sürekli ve daimi olması gerektiğine değinen Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar şunları söyledi: “Mahallemizden 6-8 aylık işçiler alınıyor. Bunların sürekli olması gerekiyor. Bu işlere başvuran kardeşlerimize muhtarlık olarak her türlü yardımı yapıyoruz. Mahallemizin genelinde işsizlik büyük bir sorun. Mahallemiz birçok etnik kimlikten oluşuyor. Kendi içimizde sorun yaşamıyoruz. Ayrı etnik gruplardan oluşsak da mahallede uyum içinde yaşıyoruz. İşsiz olan kesim çoğunlukla eğitimsiz olan kesimdir. Eğitimsizlik ne kadar fazlaysa işsizlik de o derece fazla. Bu durum zaman geçtikçe düzelecek.”

KEŞAN’DA İŞSİZLİĞİN EN YOĞUN OLDUĞU MAHALLERDEN BİRİ YENİ MESCİT MAHALLESİ Kantar, sözlerini şöyle tamamladı: “Mahallemizin belli eğitimsiz kısmında işsizlik yoğunluktadır. Geçici işçilikler süreklilik kazanmalıdır. Taşeron firmalar aldıkları işçileri sürekli çalıştırmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız sürekli geçici işlerde dolanıyor. Mahallemizin eğitim seviyesi arttıkça işsizlik zamanla azalacaktır. 10 yıl içerisinde bu işsizlik çok az rakamlara düşecektir. İleriki zamanlarda mahallemizin gençleri en az lise mezunu olacaktır. Eğitimsiz insanın pek kalmayacağını düşünüyorum. Eğitim yükseldikçe işsizlik azalacaktır.”