Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, dün yaptığı açıklamada, geçen Cuma günü TOKİ Sosyal Konutları'ndan 20 tanesinin anahtar tesliminin yapıldığını ancak Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın anahtar teslimine katılmadığına dikkat çekerek, “TOKİ hükümetin bir kurumu. Bu konutların açılışı olacaksa, ilde vali, ilçede ise kaymakam gelir açılışı yapar. Haddimizi bilen, eğitim seviyesi düşük insanlarız ama aklımız başımız yerinde. Biz geri zekâlı değiliz. Hangi parti olursa olsun bir partinin ilçe başkanı gelip bu evleri teslim etme yetkisini nereden alıyor ?” dedi.

 KEŞAN’IN MÜLKÜ AMİRİ VAR

Konutlardan bazılarının anahtarlarının seçimden önce apar topar dağıtılmasının bir aldatmaca olduğunu belirten Kantar, “TOKİ her yerde konut yaptığı gibi Keşan’a da devletin bir kurumu olarak geldi Türkiye’nin belli yerlerinde konutlar yapıldı ve kuralar çekilerek herkese daireler verildi. Bu konutların açılışı olacaksa, ilde vali, ilçede ise kaymakam gelir açılışı yapar. TOKİ konutlarının geçici kabul diye bir sistem var. İnşattaki bütün noksanları tamamlar ve geçici kabulü ilçede kaymakama verir. Kaymakam da gelir anahtarları hak sahiplerine verir. Geçici kabul olmadan hangi parti olursa olsun bir partinin ilçe başkanı gelip bu evleri teslim etme yetkisini nereden alıyor? Öncelikle bu yetkiyi nereden aldıklarını açıklasınlar.  Keşan’ın mülki amiri kaymakamımız var. Bu yetki ilçe başkanına mı verildi? Ben çakma anahtar, çakma dağılım diyorum.” diye konuştu.

ALTYAPI YOK BU İNSANLAR İHTİYAÇLARINI LEĞENE Mİ YAPACAK?

TOKİ’de 20 konutun anahtarlarının dağıtıldığını ve bu dağıtımın bu şekilde 20’şer 20’şer devam edeceğinin söylendiğini de kaydeden Fikret Kantar, “Her taraf noksan. Daha altyapının bağlanması gereken kolektörün takılıp takılmadığı belli değil. Bu insanlar ihtiyaçlarını, altyapısı olmayan bir yerde leğenlerde mi görecekler?” diye konuştu.

BELEDİYE BİRAN ÖNCE YOLU ASFALTLAMALI

Vali Dursun Ali Şahin’in TOKİ Konutlarına giden yolun açılmasıyla ilgili verdiği sözü yerine getirdiğini ve greyderleri göndererek yolları düzlettiğini, şimdi sıranın Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a geldiğini bu yolun acil bir şekilde asfaltlaması gerektiğini söyleyen Kantar, şöyle konuştu: “Belediyemizde yolu asfaltlarsa yol tamamlanır. Ama 20 ev verdik olayı çok gülünç. Tam olarak geçici kabulü yapılmadan, ilçe başkanı konutları dağıtma yetkisini nereden alıyor. Bu ülkenin valisi, kaymakamı yok mu? İnsanları bu kadar enayi yerine koymanın hiçbir anlamı yok. Çıkarsın, TOKİ evlerinin tamamlanmadığını söylersin, 2-3 ay zaman istersin. Bana göre bu bir seçim yatırımı olur. Çekilen fotoğraflara bakıldığında hepsi SGK’lı kişiler, belki de orada evi olmayan kişilerden kurulu bir düzen. Bu evler, Bağ-Kur’lu, yoksul ve gariplere verildi ama SGK’lılara verildiğini sanmıyorum. Fotoğrafta konut verildi diye poz verip anahtar alanların hepsi SGK’lı.”