HABER MERKEZİ

Sabah saatlerinden itibaren başlayan çalışmalar, söz konusu ihaleyi kazanan Özkar İnş. Nak. Taah. Teks. Turz. Ve Bilg. İşl. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. firması ekipleri tarafından yürütülüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı ve görüş alışverişinde bulundu.

Çalışma kapsamında, Kurtuluş Caddesi, İsmail Saraç Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Enez Caddesi’ndeki mevcut asfalt freze makinesi ile kazınacak ve finişer ile bütün bir şekilde asfaltlanacak.

Çalışmalar sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve Enez Kavşağı’ndan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne kadar olan bölümün komple asfaltlanacağına dikkat çeken Mehmet Özcan, 4 bin 340 m3’lük mevcut asfaltın freze makinesi ile kazılacağını, yerine toplamda 10 bin 416 ton asfaltlama yapılacağını bildirdi.

Özcan, çalışma kapsamında 167 adet kanalizasyon ve yağmur suyu baca kapağı ile 269 adet yağmur suyu ızgarasının asfalt kotuna getirileceğini ifade etti.

Keşan Belediyesi’nin yıllardan bu yana ilçenin altyapı çalışmalarını yürüttüğünü belirten Mehmet Özcan, “Kimsenin cesaret edemediği, korkusuyla girmediği işleri ben yaptım. Uzun çabalardan sonra doğalgaz da Keşan’a bütün bir ortak çalışma ile geldi. Doğal gaz Keşan’a geldi ama kazılarak döşenmesi gerekiyordu. Keşan komple yeniden kazıldı. Bu kazım işinin oturma süresi var. Bu kazım işi hiç de kolay değildi. Biz bu kapsamda yama çalışmaları da yaptık ama her şeyin bir süresi ve zamanlaması var. Doğalgaz firması 15-20 gün önce işlerini bitirdi. Buradan Cennet Bahçesi’ne kadar şehir içi dahil finişer ile asfaltlanacak. Müteahhit firmanın ifadesine göre 20 günde bitirileceği söyleniyor.  En geç Ekim ayı içinde söz konusu güzergah içindeki asfalt çalışması bitecek. Diğer yerlerde asfalt çalışmalarına zaten biz devam ediyoruz. Keşan’ın temel altyapı problemleri çözüldü. Bundan sonra gelecek olan kişilerin işi makyaj yapmak. 2004 yılında göreve geldiğimde Keşan’ın kanalizasyon altyapısı yoktu. Allah’a şükür bu işi bitirdik. Atık Su Arıtma Tesisimiz de çalışmalara başladı. Şehircilikte derler. Çünkü nasıl olsa bozulacak. Çok zengin değiliz. Sabırla işimizi yaptık. Bu işler böyle olmuyor. Vatandaşımız eleştirilerinde haklı ama biz de plan ve programa göre işimizi yürütüyoruz. Hepimiz bundan sonra çektiğimiz cefanın sefasını süreceğiz. Bizden sonra gelecek kişilerin işi makyaja kaldı.”

dedi.

BEN DEVLETİME HAİNLİK YAPMAM

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Özcan, ilk olarak bu soruya yanıt verdi: “Bizden sonra gelecek kişiler derken adaylık düşünmüyor musunuz?” Özcan şunları söyledi: “Eninde sonunda birilerinin görevi bir şekilde biter. Kimseye dünya baki değil. Hayatın bittiği gibi görevler de biter. Daha seçimlere 1,5 yıldan fazla süre var. Gün ola harman ola. Gün doğmadan neler doğar.”

Basın mensupları Özcan’a son olarak “Köşe başlarında gibi dedikodular yükseliyor. Bu dedikodular sizin de kulağınıza geldi mi? Neler düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Özcan da soruyu şöyle yanıtladı: “Birkaç kişinin içinden geçen fitne fesadı dile getirmek istemiyorum. Demek ki o kişilerin içlerinden öyle geçiyor. Ben terörist miyim ki kayyum atasınlar. Allah’a şükür soyum belli sopum belli. Ben devletime hainlik yapmam.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ