HABER MERKEZİ

 

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 3 Aralık 2016 gecesi saat 02.45’e kadar devam eden görüşmeleri değerlendirdi.

Gece geç saatlerde AK Parti ve MHP'nin oylarıyla OHAL’in 3 ay daha uzatıldığını belirten Gaytancıoğlu, “OHAL’i uzatma belgesinde sözü edilen tarihte Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiği ortaya çıktı. Buna rağmen AKP ve MHP'nin oylarıyla OHAL 3 ay daha uzatıldı. Madem ekonomi güçlü, hükümet güçlü ise neden OHAL’i uzatmak için AKP çaba sarf ediyor? Çünkü OHAL baskı kurmayı kolaylaştırıyor. Çünkü Laiklik isteyen ve laikliğe vurgu yapan gençleri tutuklamak OHAL sayesinde kolay oluyor. Bu tabloda OHAL'in uzatılması sivil diktanın devamından başka bir şey değildir.” dedi

AK Parti’nin planının ülkeyi referanduma OHAL koşullarda götürmek olduğunu da ifade eden Gaytancıoğlu, “Tüm bu koşullara rağmen halkımız şunu bilmelidir. Meclis'te tek başına direnen ve sonuna kadar direnecek olan bir CHP var. CHP bu coğrafyanın gerçeklerini bilen partidir. CHP hakkımızın Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini bilen partidir. CHP sonuna kadar direnmeye devam edecektir. AKP’nin oyunlarını tek tek bozacağız. Önce TBMM'de bozacağız. Getirilmek istenen diktatörlük düzenini tüm milletvekillerine anlatacağız ve ülkemizin tek adam rejimine gitmesini önleyeceğiz” dedi.

Laiklik isteyen ve laikliğe vurgu yapan gençlerin tutuklanmasının iktidarın demokratik, çağdaş ve laik muhalefeti susturmaya yönelik girişimlerinden başka bir şey olmadığını ifade eden Gaytancıoğlu, “Laikliği savunmak suç olamaz. Laiklik anayasanın değiştirilemez ilkelerindendir” dedi.