SONGÜL KONAR

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Eşinin dostunun, ahbabının, atamasının yapılmasının sonucunu bu örnek bize çok güzel göstermiştir” diyerek eski Bakan Pekcan’ı eleştirdi. 

“BU NE ZAMANDAN BERİ DEVAM EDİYOR?”

Eski Bakan Pekcan’ın yaptığının yanlış olduğunu ve halktan özür dilemesi gerektiğini ifade eden Gaytancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hiç etik olmayan bir davranış. AK Parti’nin yolsuzluklarla ne kadar çok haşır neşir olduklarının göstergesini Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan göstermiş oldu. Nasıl olabilir de tüm yetkilere sahip bir kişi alışverişlerini kendi şirketlerinden yapabilir. Bu etik değil. Kendisinin görevden alınması uygun olmuştur ama bu yetmez, soruşturma başlatılması gerekir. Bu ne zamandan beri devam ediyor? Eğer bakan atandığından beri devam ediyorsa sıkıntıları da beraberinde getirir. Alışverişler yapılmış mıdır, bunun akrabaları veya tanıdıkları aracılığı ile başka ürünler satılmış mıdır, bunların araştırılması ve incelenmesi gerekir. Soruşturmanın mutlaka açılması gerekir. Bunlar hiç etik hiç hoş olmayan davranışlar. Bunların böyle olduğunu çok iyi biliyoruz. 128 milyar doların hesabını veremeyenler bu şekilde yakalandıklarında zor duruma düşüyorlar. Halktan da özür dilemesi lazım. Kendisi seçilmiş bir kişi değil, atanmış bir kişi. Atanmış kişilerin devlet kademelerine getirilmesinin yanlış olduğunu, tek adam rejiminin yanlış olduğunun göstergesidir bu. Her seferinde söylüyorduk, Türkiye iyi yönetilmiyor. Kamu kurumlarında veya diğer kurumlarda liyakat neredeyse bitmiştir. Eşinin dostunun, ahbabının, atamasının yapılmasının sonucunu bu örnek bize çok güzel göstermiştir. Bunlar yanlış şeyler, bunların Türkiye gündeminden biran önce gitmesi gerekiyor.” 

“ÜLKEMİZİN BİRAN ÖNCE GERÇEK GÜNDEMİYLE UĞRAŞMASI LAZIM”

Ülkenin gerçek gündeminin, işsizlik ve yoksulluk olduğunu tekrarlayan Gaytancıoğlu, “Ülkemizin biran önce gerçek gündemiyle uğraşması lazım. Her seferinde söylüyorum, gerçek gündem enflasyon, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığıdır. Bugün en büyük sorun aşıdır. İnsanlar aşıya ulaşmada büyük sıkıntı içerisindeler. Hala daha toplumun %10’luk kısmı aşılanmış. Ne olacağı belli değil, vakalar gün geçtikçe artıyor. İnsanlar bunu mu düşünsünler, evlerine ekmek götürme derdini mi düşünsünler? Bunlarla uğraşırken bu tip yolsuzluklar insanları daha çok üzmektedir” diye konuştu.  

“DİĞER BAKANLARIN DA ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR”

Ticaret Bakanı’nın yanlış yaptığını, yanlıştan dönülmesine rağmen bunun yeterli olmadığını ve diğer bakanların da araştırılması gerektiğini vurgulayan Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu sadece bir örnek. Diğer bakanların da araştırılması gerekiyor. Bizler seçildiğimiz zaman nasıl mal varlığımızı açıklıyoruz, ben halka da açıkladım. İnsanlar durumlarını, kamuoyunun gözü önünde yaptıkları ticaretleri açıklamaları lazım. Kazançlarını ona göre belirlemeleri lazım. Herkes şeffaf bir şekilde açıklamalı. Dolayısıyla insanlar o görevlere geldiklerinde sadece devletin verdiği görevi yapmalılar. Kendi şirketlerini düşünmemeliler. Önce halkını düşünmek zorundalar. Halka nasıl en iyi koşullarda ürün temin edebilirim, ticaretlerini kolaylaştırabilirim bunu düşünmeleri gerekiyor. Ticaret Bakanı yanlış yapmıştır, yanlıştan dönülmesine rağmen bu yeterli değildir.”