AYŞİN SEÇİL GEZER

Türkiye’de son dönemde yaşanan çocuk istismarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Böyle bir durumun olmaması gerekiyor. Bunu telaffuz etmek dahi hoş değildir. Çocuk istismarında bulunanların, düşünenlerin toplumdan dışlanması gerekiyor. İstismarda bulunan kişilerinde en ağır cezalara çarptırılmalı. Toplumun belli bir eğitime ihtiyacı var. Ama AKP, hiçbir şekilde eğitime önem vermiyor. Toplum nasıl eğitilirse ve bilgiye ulaşması sağlanırsa, bunun önünün alınabileceğini düşünüyorum.”

İDAM KONUSUNA DİKKATLİ YAKLAŞILMASI LAZIM

 “İdam konusu sürekli olarak dile getiriliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Okan Gaytancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İdam, Türkiye Cumhuriyeti’nde vardı. İdam konusuna dikkatli yaklaşılması lazım. Toplumda bu olaydan sonra hep kamuoyu baskısı olur ve dikkatli olunmalı. Uluslararası anlaşmalarla, Türkiye kendisini bağlamıştır. Örnek vermek gerekirse; bu tür suçları işleyenler hadım edilebilir. Hadım edilmesi bence daha caydırıcı bir durumdur. İdam konusunda soğuk kanlı davranıyoruz. 15 Temmuz’dan sonra da gündeme gelmişti. Ama suçlar geriye dönük işlemiyor.”

EĞİTİCİ PROGRAMLARIN GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR

Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuk istismarı konusunda yeteri kadar yayın yapmıyor. En çok izlenene saatlerde, televizyonlarda magazin ya da şiddet içeren programlar yer alıyor. Bunların yerine toplumu bilgilendirici ve eğitici programların gösterilmesi gerekiyor. Ama çocuk istismarı yapanlarında en ağır cezalarla yargılanması gerekiyor. AKP’yle birlikte buna benzer vakalarda ciddi bir artış yaşandığını görmekteyiz.”