HABER MERKEZİ

Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl Tarım Bakanlığı, Türk çiftçisine 14.5 milyar liralık destekleme sözü vermişti. Dövizde yaşanan sert yükseliş ve Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı nedeniyle bu desteğin 10 milyar lirası dolar karşısında eridi.”

Mısır tarlasında video çeken Okan Gaytancıoğlu, Türk Lirasındaki değer kaybına dikkat çekerek 14.5 milyar lira olarak verilen destek sözünün 10 milyar lirasının dolar karşısında erdiğini ve çiftçiye yeniden bu bütçenin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Gaytancıoğlu, aynı zamanda ithalata ayrılan bütçe için, “Artık yabancı ülkeler çiftçilerini desteklemeyelim. Bu gördüğümüz mısırları ithal ediyoruz, ayçiçeğini ithal ediyoruz, buğdayı ithal ediyoruz, arpayı ithal ediyoruz. Her şeyi ithal ediyoruz. Destekleme bütçemizin neredeyse iki katı ithalat bütçemiz var. Artık gerçekleri görelim. Dolar artıyor, maliyetler yükseliyor. Kendi çiftçilerimizi desteklersek paramız içeride kalır, başka ülkelerin çiftçilerine döviz ödemeyiz” ifadelerini kullandı.