HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM Genel Kurulu'nda dün 16 saat süren anayasa mesaisi sonrası AK Parti'nin getirdiği Anayasa Değişikliği teklifinin ilk tur oylamasının bittiğini belirterek AK Parti'nin Türkiye'ye dayatmak istediği Tek Adam Rejimine karşı CHP Milletvekilleri olarak dimdik ayakta durduklarını ve her türlü uyarıda bulunduklarını belirtti.

TBMM Genel Kurulunda Anayasa Değişikliği teklifinin maddeleri görüşülürken maddeler üzerinde sürekli söz alan Gaytancıoğlu daha önceki görüşmelerde Cumhurbaşkanının bir Siyasi Parti Genel Başkanı olursa kendisini illerde devletin başı olarak Vali'nin mi yoksa siyasi parti genel başkanı olduğu için partisinin il başkanın mı temsil edeceğini  sormuş ancak AK Parti'lilerden bir yanıt alamamıştı. Dün akşam 18. Madde üzerinde de görüş bildiren Gaytancıoğlu; AK Parti'nin adeta ateşle oynadığını söyleyerek bir kez daha  teklifin geri çekilmesini istedi. “Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde saltanatı kaldırıp, egemenliği saraydan alıp halka veren Cumhuriyet rejimini tek bir kişiye teslim eden yani egemenliği halktan alıp saraya geri verecek bu teklifi geri çekin. Ateşle oynuyorsunuz.” ifadelerini kullanan Gaytancıoğlu’na Genel Kurulda bulunan CHP'li milletvekilleri tarafından büyük destek verildi.

Oylamalar sırasında AK Parti'li milletvekillerinin Anayasa'ya uymamalarını bir kez daha eleştiren Gaytancıoğlu bu nedenle 17. Madde oylaması sırasında oy sandıklarının yanına CHP'li milletvekilleri olarak Anayasa bıraktıklarını da ifade etti.

Mecliste iki günlük aradan sonra Anayasa görüşmelerinin ikinci tur görüşmelerine başlayacağını söyleyen Gaytancıoğlu "İkinci tur oylamalarda da Demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Dikta rejimine izin vermeyeceğiz. Bu ülke kolay kurulmadı. Bu mücadele Sevr anlaşmasına taraf olanlarla Lozan'ı ve sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti sevdalılarının mücadelesidir. Şimdi kazandıklarını düşünebilirler. Ama Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan ayrılmayanlar eninde sonunda bu vatanı kimseye yedirmeyecektir. Ne Mutlu Türküm Diyene!" dedi.