Geçen Hafta Edirne Merkez, Süloğlu ve Lalapaşa İlçelerine bağlı köylerde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle mağdur olan çiftçileri yağışın ertesi günü ziyaret ederek yanlarında olan Gaytancıoğlu, bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündemin dokunulmazlık tartışmaları ile yoğun olmasına rağmen mağdur olan çiftçileri gündeme taşıdı.

“Türkiye’nin gündeminde bu kadar çok konu varken; ben bugün Süloğlu, Lalapaşa ve Edirne merkezdeki köyleri vuran dolu zararının giderilmesi ile ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledim.” diyen Gaytancıoğlu, “Üreten bir Türkiye istiyorsak üreticiyi korumak ve desteklemek zorundayız.” dedi.

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çiftçilerin her zaman risk ve belirsizliklerle karşı karşıya olduğunu belirterek, Edirne bölgesinde geçen hafta buğday tarlalarında yaklaşık 10-12 bin dekar alanda dolu zararı oluştuğunu aktardı. 
Gaytancıoğlu, çiftçilerin, zararlarının tamamının karşılanmayacağını düşündüğü için ürünlerini sigortalatmadığını savundu. 
Tarım Sigortalarına (TARSİM) rağmen Türkiye'de üretilen tarımsal ürünlerde sigortalatmanın yüzde 10 civarında olduğuna dikkati çeken Gaytancıoğlu, bunun nedeni olarak son yıllarda uygulanan “niteliksiz ve tutarsız” tarım politikalarını gösterdi. 
Çiftçilerin, alması gereken tarımsal destek ödemelerinin hep yarısını aldığını ileri süren Gaytancıoğlu, TARSİM'in ise üreticinin mağduriyetini gidermekten son derece aciz olduğunu iddia etti. 
“Neden çiftçi ürününü sigortalamaktan kaçıyor?” sorusunu yönelten Gaytancıoğlu, çiftçilerin, zararlarının tamamının karşılanmayacağını düşündüğü için ürünlerini sigortalatmadığını savundu. 
Gaytancıoğlu, “Devlet, madem nitelikli ve tutarlı bir tarım politikası uygulayıp çiftçileri sigorta sistemine çekemiyorsa üreticinin zararını karşılaması lazım. Mağdur olan üreticilerin borçlarını ertelemeli, onlara ücretsiz bir şekilde gübre, ilaç, tohum gibi tarımsal girdileri karşılamalı, hatta nakit yardımlarda da bulunmalıdır.” diye konuştu. 
TARSİM konusunda Hükümet ile bir araya gelinerek, üretici lehine çözüm üretilmesinin önemine dikkati çeken Gaytancıoğlu, tarımda yaşanacak muhtemel risklere karşı sigorta sisteminin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.