CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Edirne Öğretmenevi’nin kapatılmasını meclis gündemine taşıyarak konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verdi.   

Gaytancıoğlu’nun önergesi şöyle:

“1989 yılından bu yana Edirne Merkez’de hizmet veren Edirne Öğretmenevinin otelinin de bulunduğu ana binaya İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan deprem etüdü sonrasında depreme uygun olmadığı gerekçesi ile yıkım kararı verilmiştir. Yıkım kararı ile birlikte yenisinin yapılmasına yönelik hiç bir açıklama yapılmadan Öğretmenevi kapatılmış, Milli Eğitimce kurumun kapatılmasıyla birlikte Öğretmenevleri yönetmeliğine göre, tüm topluma hizmet eden Meriç Nehri kenarındaki sosyal tesiste kapatılmıştır. Tüm giderleri Öğretmenevince karşılanan 7 taşeron işçiye ek olarak 6’sı sendikalı,13 işçi, 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 1 Memur,1 teknisyen, 2’de Çıraklık Eğitim Merkezinden alınan öğrenci statüsünde toplam 20 çalışanı bulunan Öğretmenevi'nde bazı personel mağdur duruma düşmüştür.

Buna göre;

1. Söz konusu rapor kamuoyu ile detaylı bir şekilde paylaşılacak mıdır?

2. Söz konusu rapor neden devlet üniversitelerinden birine değil de özel bir üniversiteye yaptırılmıştır?

3. Söz konusu binanın yerine yine Öğretmenevi olarak hizmet verecek yeni bina yapılacak mıdır?

4. Söz konusu bina depreme uygun olmadığı gerekçesi ile kapatılmışsa başka bir yer tahsis etmek neden düşünülmemiştir?

5. Yeni bina yapılacaksa, yapılana kadar geçici bir yerde öğretmenevinin hizmet vermesini sağlamaya yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

6. Edirne’mize 20 kişilik istihdam sağlayan bu kurumda çalışıp mağdur olan personel ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?