HABER MERKEZİ

Korona virüs tehdidiyle birlikte zaten kötü durumda olan esnafın artık işyerini kapatmak zorunda kaldığını belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu dünyada bütün hükümetlerin vatandaşlarını desteklemek için var gücüyle çalıştığını hatırlatarak acilen AKP’nin gerekli ve toplumu rahatlatacak tedbirleri almasını istedi.

Doç. Dr. Gaytancıoğlu, “Esnaflarımız, sanatkârlarımız ve çiftçilerimiz olmak üzere tüm sektörler zor durumdadır. Vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarıyla, elektrik, su, doğal gaz ve kredi ödemeleri gibi mali yükler salgın riskinin ortadan kalkacağı tarihe kadar ertelenmelidir. Bu erteleme yapılırken Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğine ve Tarım Krediye olan borçlardan tutun da kamu, özel tüm banka borçları kapsam içine alınmalı, ivedilikle sicil affı çıkarılmalıdır. Okulların tatiliyle zor duruma düşen işletmecilere de kira yardımı düşünülmelidir” dedi.

Edirne’de yaşanan göçmen krizi nedeniyle esnafın krizi bir ay önceden yaşamaya başladığını hatırlatan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Bu zor dönemde devlet, elindeki tüm imkânlarını vatandaşları için kullanmalıdır” dedi.