“Bundan darbe çağrısı çıkarmak AK Parti fırsatçılığıdır”

SONGÜL KONAR

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu da Emekli Amiraller tarafından yayınlanan bildiri hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Gaytancıoğlu, açıklamalarından önce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu cümleleri kullandı: Emekli Amiraller darbe mi yapacak şimdi? Bırakın Allah aşkına. Bildiriyi okudum. Montrö boğazlar sözleşmesi ile ilgili görüşlerini ifade etmişler. Ne var bunda? Kimse konuşmayacak mı? Kimse fikrini açıklamayacak mı? Biliyoruz ki AK Parti bu bildirilerden çok nemalandı. Hep mağdur edebiyatı yaptılar. Aynı anlayışla yıllardır kendilerini mağdur göstererek oy topladılar. Emekliye ayrılmış bir grup subayın mesleki birikim ve deneyimleri duyarlılığıyla yaptıkları açıklama ifade özgürlüğüdür, bundan darbe çağrısı çıkarmak AK Parti fırsatçılığıdır. Yaşanan ağır ekonomik buhranın üstünü örtme çabasıdır. Yokluk ve yoksulluğu yapay gündemle örtemezsiniz. Türkiye’nin gerçek gündemi; yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığıdır”

“BÖYLE BİR ŞEYİN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Gaytancıoğlu, sözlerinin devamında; “Düşünce açıklaması ve ifade özgürlüğü kapsamından nasıl darbe anlaşılıyor?” ifadelerini kullanarak şunları söyledi: “Emekli insanların darbe yaptığı nerde görülmüş? Ellerinde ordu yok, ellerinde silah yok, ellerinde hiçbir güç kuvvet yok, yönlendirebilecekleri kimseler yok. Fikirlerini açıklamışlar. Herkes düşünce ve fikrini açıklayabilir. Düşüncelerini açıklayabilirler ama Türkiye’nin gündeminde yoksulluk ve işsizlik var. Ekonomik sıkıntılar var. Halk bunları konuşuyor, iktidar da bunun üzerinden darbe söylentisi çıkarmaya çalışıyor. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Kendileri hep böyle şeylerle mağdur edebiyatı yaparak gündemi saptırıyorlar, ülkenin gerçek gündemine dönsünler. Herkes fikrini açıklayabilir. Düşüncesinden dolayı kimse sorgulanmamalı. Kaldı ki halkı bir şeye sevk etme yok, herhangi bir eylem yapılsın diye bir şey yok. Arkasında bir şey aranacak bir şey de yok. Kimse, gelip burada toplanalım da demiyor. Bu çok yanlış. İktidar biran önce insanların aşısını temin etmeli. Gübre fiyatları uçtu gidiyor, ekmek zam görüyor, pide kaç TL oldu? İnsanların geçim sıkıntısı var. Faturaları, kredi borçları var. Sağlık çalışanları yoruldu. İnsanlarımızın çoğu yoksullukla uğraşıyor. İktidar bunlarla uğraşsın. Kimsenin darbe yapacak durumu yok. Devletin polisi, askeri var. Elinde gücü olmayan, silah olmayan kişilerin böyle gücü yok. Herkes düşüncesini rahatlıkla ifade edebilir. Türkiye’nin gündemi yoksulluk ve işsizlik, insanlarımız bunları konuşuyor.”