AYGÜL KONAR

Önümüzdeki günlerde TBMM’ye yapılandırma yasasının geleceğini belirten Gaytancıoğlu, parti olarak yasa teklifini destekleyeceklerini söyledi.

Yapılandırma kanunlarının çözüm olmadığını kaydeden Gaytancıoğlu, tüm vatandaşlara ayrım yapılmadan sosyal yardım yapılması gerektiğini vurguladı.

“EKONOMİ NE KADAR KÖTÜ Kİ HALA DÜZELTEMİYORLAR”

Hükümetin ülkeyi yönetemediğini ve gündemden uzaklaştığını Gaytancıoğlu’nun açıklamaları şöyle: “Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yapılandırma yasası gelecek. Kasım ayında da gelmişti. Ekonomi ne kadar kötü ki hala düzeltemiyorlar. Bu çözüm değil. Biz çözüm olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese sosyal yardım yapılmasını istedik. Bu yardımları sadece belli başlı kişilere yaptılar. Esnafı bile ayırdılar. Çiftçilere ve emeklilere herhangi bir destek yapmadılar. Enflasyon, dolar kuru aldı başını gidiyor. TÜRK-İŞ, DİSK ve TÜİK’in yapmış olduğu hesaplara göre açlık sınırı asgari ücreti aştı. Esnaf ayladır kapalı. İnsanlar kan ağlıyor, ekonomide para dönmüyor ama nedense beşli çete dediğimiz hükümete yakın grupların bütün ödemeleri yapıldı. Ancak halka hiçbir ödeme yapılmadı. Dolayısıyla halk vergilerini, trafik cezalarını ödeyemiyor. Şimdi bunlara yeniden bir yapılandırma geliyor. Parti olarak karşı değiliz ve destekliyoruz ama bu yapılandırmalar yapılırken halkın cebine para da koymak gerekiyor. Gelir düzeyeni arttırmak lazım. Örneğin asgari ücreti hemen arttıralım ki insanlar biraz harcama yapsınlar. Ekonomiye bir kaynak gelsin devlette vergi gelirlerine sahip olsun. Yapılandırmaya karşı olmamakla birlikte hükümeti uyardık. İnsanlar bir iki taksiti ödeyebiliyor. Hiç olmadı bari yapılandırmaları bozulmasın. Bir taksit ödeyen hak kazansın. Sonra belki bir sene sonra para bulup ödeyebilir. Sürekli TBMM’yi böyle yapılandırma yasalarıyla meşgul edilmemesini söyledik.”

“HÜKÜMET ARTIK ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR VE ÜLKENİN GÜNDEMİNDEN ÇOK UZAKLAŞTI”

Ülkemizde bazı bölgelerde yaşanan kuraklık sorununa da dikkat çeken Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizim bölgemiz kuraklığın dışında ama Anadolu’nun her yeri kahverengi haritalarla kaplı. Herhangi bir verim ve üretim yok. Kuraklık ödemesinin de bu yapılandırmanın içerisine dahil edilmesi gerekiyor. Hükümet artık ülkeyi yönetemiyor ve ülkenin gündeminden çok uzaklaştı. Mafya liderleri açıklamalar yapıyor ve basında bunu tartışıyor. İnsanlar sokaklarda bunları konuşuyor. Türkiye’nin gündeminde bu olmaması lazım. Türkiye’nin gündeminde işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı var. İnsanlar Türkiye’nim ne duruma düştüğünü anlayabiliyorlar. Artık hükümet gidicidir. Erken seçimin biran önce yapılması gerek. Erken seçim 18 yıllık AK Parti iktidarının sonuna geldiğini de gösterecektir. Halk sanal gündemlerden bıktı ve gerçek gündem peşinde olmak istiyor.”