HABER MERKEZİ

KENEVİR TABİİ Kİ ÇOK ÖNEMLİ AMA AKP GENEL BAŞKANI SÖYLEYİNCE BİRAZ DÜŞÜNMEK GEREK

Gaytancıoğlu, açıklamasına şöyle başladı: “Kenevir, haşhaş gibi izin alınarak ekilen bir bitkidir. Çünkü kenevir, başta esrar olmak üzere birçok uyuşturucu maddenin yapılmasında hammadde olma özelliğindedir. Ancak aynı kenevir, başta organik iplik ve çuval sanayi olmak üzere önemli bir endüstri bitkisidir. Bu nedenle plânlı bir üretim politikası ile desteklenmelidir. Şimdi gelelim AKP Genel Başkanının birdenbire sürekli kenevirden bahsetmesine.”

TARIM BÜTÇESİ ARTTIRILMIYORKEN BU ÜRETİM NERDEN ÇIKTI BİRDEN?

16 yıllık AKP iktidarının Türkiye tarımını getirdiği duruma dikkat çeken Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“AKP'yi ve onun Genel Başkanını tanımasak sanki birdenbire üretim seferberliği ilan etmiş de bizim haberimiz mi yok diyeceğiz. 16 yıllık AKP iktidarının Türkiye tarımını getirdiği durum ortada. Çiftçi borçlu, Türkiye samanı bile ithal ediyor. Yılda 15-16 milyar dolarlık buğday, arpa, mısır, soya, ayçiçeği, tütün, kırmızı et vb. İthal ediyoruz. Kısacası Türkiye tarımını ve çiftçisini bitiren ve köyden kente göç ettiren AKP ve onun Genel Başkanı tarım bütçesini arttırmazken nasıl oluyor da birdenbire üretimin önemini anlıyor. AKP ve onun Genel Başkanı ne diyorsa hep tersi olmadı mı? TEKEL 240 milyon $'a babalar gibi satıldı ama satın alanlar 2,5 milyar $'a ABD sermayesine devretmediler mi? Şeker Fabrikaları özelleştirildikten sonra 5 yıl kimseye devredilmeyecek dediler fakat 3 ay sonra hepsi devredildi. İşçiler mağdur edildi. Yerliyiz miliyiz diyorlar her şeyi ithal ediyorlar. Yerliyiz, milliyiz diyorlar Devletin TANK PALET fabrikasını Katar'lılara satıyorlar. Örnekleri çoğaltabiliriz. AKP Genel Başkanı birdenbire keneviri neden üretelim dedi? Bunun poşetin 25 kuruş olmasıyla bir ilgisi olabilir mi acaba?”

TÜRKİYE'NİN ORGANİK ÇUVAL FABRİKALARI YOK

Türkiye’de organik çuval fabrikalarının olmadığını söyleyen Gaytancıoğlu, “Bu fabrikaların yandaşlara yaptırılabilir mi? Yandaşların fabrikalarından kenevirden yapılan bez torba pazarı AKP'li firmaların olabilir mi? Medyayı, hukuku, ticareti, sporu, kısacası her şeyi elinde tutmak isteyen ve yandaşları aracılığıyla kontrol eden AKP kenevirden yandaşlarına rant sağlamak ister mi, istemez mi? Sonuç olarak, şu bir gerçektir ki Türkiye bütün tarım ürünlerinde planlı bir şekilde üretime geçmelidir. Kaldı ki kenevir üretimini daha çok desteklemek zorundadır. Çünkü maalesef Türkiye'de kenevir imalatını, ticaretini ve transferini terör örgütü PKK yapmaktadır. Başta eroin ve kokain olmak üzere diğer doğal ve sentetik-kimyasal uyuşturucular üzerinden olduğu gibi kenevirden de milyonlarca dolar kirli parayı PKK elde etmektedir. Jandarma ve polisin operasyonlarında ele geçirilebilen kenevir miktarı göz önüne alınırsa, bu devasa kirli rantın büyüklüğü de anlaşılacaktır. Türkiye tarımını bitiren AKP hükümeti kenevir üretiminde de üretimi destekler gözükerek bunu da yandaşlarına bir rant kapısı olarak kullanmayı düşünmektedir. Nasıl ki, et ithalatını yandaş firmalarına yaptırıyorsa, et satışlarını yandaş zincir marketlere yaptırıyorsa, kenevir üretimi değil ama işlenmesi ve pazarlama işi yandaşlara yaptırılabilir. Ayrıca eğer AKP ve onun Genel Başkanı üretimde gerçekten hassas ise aynı hassaslığı buğday, arpa, soya, çeltik, tütün, ayçiçeği gibi ürünlerde de göstermelidir ki yerli ve milli olduğunu anlayalım.” şeklinde konuştu.