SONGÜL KONAR

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı başkanlığında, İl Binasında gerçekleşen toplantıya CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun yanı sıra CHP’li Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı, İl Genel Meclis Grup Sözcüsü katıldı.

Heyet, düzenlenen toplantıda pandemi döneminde bölgemizde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN GÜNDEMİNDE YOKSULLUK, İŞSİZLİK VARDI”

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Toplantıda parti içerisinde 6 ayda bir yaptığımız danışma kurullarımız vardı. Bu toplantıları pandemi nedeniyle yapamıyorduk. Genel Merkezden gelen yazı doğrultusunda pandemi nedeniyle bu toplantılarımız ertelenmişti. Geçtiğimiz gün pandemi koşullarını alarak bir araya geldik. Tüm ilçeler, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ile halka nasıl sosyal politikalarla ulaştıklarını konuştuk. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeminde yoksulluk, işsizlik halka daha fazla nasıl inebiliriz vardı. Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızı dinledik. Gündemi değerlendirdik. Pandemi koşullarıyla bu toplantıları daha sık yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“İŞ ARAMAKTAN VAZGEÇEN MİLYONLAR VAR”

Geçtiğimiz günlerde TÜİK’in açıkladığı Ekim dönemi işsizlik rakamları hakkında konuşan Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “TÜİK verileri gerçeği ne yazık ki yansıtmıyor. Verilerde halkın gerçek işsizliği yok. Sadece yıl içerisinde bir ay çalışmak geçiyor. İş aramaktan vazgeçmek işsiz sayılmıyor. İş aramaktan vazgeçen milyonlar var. Şu anda işini kaybetmiş ama kısmi zamanlı ödenek alan 6 milyona yakın insan var. Bunların işten çıkarılmaları yasak, bu yasaklamalar olmasa işsizlik daha çok artar. Bunlar hayatlarından memnun değiller. Yapmış olduğumuz analizler sonucunda 10,7 milyon işsiz var. Resmi rakam 4 milyon civarında ama biz işsizliğin çok daha fazla arttığını, genç işsizliğin çoğaldığını biliyoruz. Genç işsizlerimiz de üniversite bitirmiş olan kişiler. Ekonomi ülkemizde maalesef büyüyemediği için işe girip de çalışamıyorlar. Bunlar çok ciddi sorunlardır. Hükümet bu sorunları çözeceği yerde gündem değiştiriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin gündeminde işsizlik var, yoksulluk var. İnsanlar borçlarını ödeyemediğini konuşuyor, faturalarını ödeyemediğini konuşuyor. Bunlar gündemden son derece uzak kalıyor. İşsizliğin çözümü el ele verip yatırım ortamı sağlamak. Önce hukuk, adalet ve yargı sistemimizin iyi gelişmiş olması lazım. Bu olmadığı için yatırım olanağı bulunmuyor. Yatırımcılar da Türkiye’den kaçıp gidiyor.”