Dün Keşan’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Kent Konseyi yönetimini ziyaret etti ve yapılacak olan çalışmaların her zaman destekleyicisi olacağı sözünü verdi.

Saat 13.30 sıralarında Keşan Kent Konseyi’nin Eski İtfaiye Binası yanındaki Belediye Hizmet Binası'nın ikinci katında bulunan bürosuna gelen Gaytancıoğlu’nu burada Keşan Konseyi Başkanı Necmettin Baygül ve Yürütme Kurulu üyeleri karşıladı.

BAYGÜL: RAPORUMUZU GAYTANCIOĞLU’NA DA SUNACAĞIZ

Oldukça samimi bir havada gerçekleşen ziyarette ilk olarak Keşan Kent Konseyi Bşakanı Necmettin Baygül konuştu. İlk önce CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na ziyaretinden dolayı çok teşekkür ettiklerini ifade eden Baygül, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “ Kent konseyimizin kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili olarak Sayın Vekilimiz ile gerekli olan diyalogu bir türlü kuramamıştık, bugüne kısmetmiş.  Kendileri bizim gündeme getirdiğimiz sorunları mutlaka basından takip etmiştir diye düşünüyoruz.  Keşan’ın kavşaklarla ilgili sorunları vardı. Bunlarla ilgili yaşanan sorunları içeren çalışmalarımızı bir dosya haline getirerek Sayın Valimize, bölge milletvekillerine, il genel meclisi üyelerine  bir rapor halinde hazırladık ve sunduk. Bugün bu raporu Sayın Gaytancıoğlu’na da sunacağız” dedi.

DEVLETİN YATIRIMLARINA KARŞI ÇIKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Sözlerine önceki akşam Mecidiye’de yapılan toplantıya değinerek devam eden Baygül, “Mecidiye’de açılması düşünülen yeni bir taş ocağı konusu var.  Bizim Keşan Kent Konseyi olarak devletin yapmış olduğu yatırımlara karşı çıkmamız mümkün değil.  Bizim buradaki hassasiyetimiz Mecidiye’de ruhsat almış taş ocağı işletmeleri var.  Devlete iş yapan müteahhitlerin de bu taş ocaklarından gerekli dolgu malzemelerini, mıcırı karşılayıp hiçbir sıkıntı çıkmadan, doğa ve çevre tahrip edilmeden yapılmasından yanayız.  Bu konuyla ilgili gerekli düşüncelerimizi sayın Valimize söyledik. Kendiler bu düşüncelerimizi olumlu karşıladı. Bölge milletvekili olarak sayın hocamızdan bu konuda destek bekliyoruz. Ayrıca kendilerine bugün bize zaman ayırdığı için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GAYTANCIOĞLU:  SON DERECE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Keşan Kent Konseyi’ni ziyaret etmekten ve burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Gaytancıoğlu ise şunları söyledi: “Keşan Kent Konseyi’nin çalışmaları son derece önemli. Çeşitli gruplarda yer alan, her görüşten kişilerin kentin, ilçenin gelişmesiyle ilgili, Keşan’ın yararına olacak bir takım kararları bir sivil toplum örgütü inisiyatifiyle ve sorumluluğuyla alıyor. Bunlarla da karar organlarına son derece önemli önerilerde bulunuyorlar”

YANINIZDA OLACAĞIM

Keşan’ın kavşaklarıyla ilgili sorunlarını yakından takip ettiğini de kaydeden Gaytancıoğlu, “Kavşaklar Keşan’ın ciddi bir sorunu.  Çok ciddi ve ölümlü kazalar oldu. Bu kazaların önlenmesi için Keşan Kent Konseyi’nin görüşlerinin alınması belediyeleri de, diğer kurumları da, resmi kurumları da rahatlatır.  Bu yönden her zaman Keşan Kent Konseyi’nin yanında olacağıma burada söz veriyorum.  Uygun olduğum ölçüde toplantılarınıza davet ederseniz katılmayı bir borç bilirim.  Çünkü her zaman bu şekilde halkın önünde olan kuruluşlar toplumun nabzını tutan kuruluşlardır.  Özellikle bir kar amacı gütmeden sadece hizmet amacı güden kuruluşlar yani sizler, Türkiye’nin demokratikleşmesi için, Türkiye’de insanların daha özgür bir biçimde yaşaması için son derece önemlidir. Her kentinde yaptığı bu değerli çalışmalar nedeniyle Keşan Kent Konseyi’ni örnek almasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantı, konuşmaların ardından çeşitli konuların ele alınıp görüşülmesiyle bir süre daha devam etti.