Gaytancıoğlu, Keşan’da teşekkür ziyaretlerinde bulundu

 

 

 

 

Geçen Pazar günü yapılan önseçimde CHP Edirne 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Okan Gaytancıoğlu, dün CHP Keşan İlçe Başkanlığı’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Saat 11.00 sıralarında parti binasına gelen Gaytancıoğlu, İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekili aday adayları Serdar Dinçer, Mustafa Bezbaş ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette ilk olarak konuşan Gümülcineli, salonda bulunlara “Hoş geldiniz” dedi ve Gaytancıoığlu’nu önseçim başarısından dolayı tebrik etti.

GÜMÜLCİNELİ: ADAY ADAYLARIMIZ ÖRGÜTÜN ELEĞİNDEN GEÇTİ

Aday adaylarının uzun bir ön seçim sürecinden geçtiğini, üyelerin takdiriyle milletvekili adaylarının belirlendiğini belirten Gümülcineli, Bu anlamda çalışanlara ve emek verenlere teşekkür ediyorum. Demokrasinin gereği aday adaylarımız örgütün eleğinden geçti. Tercih bu yöndeymiş. Sıralamaya giren ve sıralamanın dışında kalan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde bu mücadeleyi verdi. Türkiye’ye bir örnek teşkil etti. Adaylarını halkına sundu ve halk da tercihini yaptı. Türkiye’de bir bayram havası, şenlik, demokrasi şöleni yaşandıdedi

HAK EDEN HAK ETTİĞİ YERİ ALDI

Gümülcineli, konuşmasına partisinin kesinleşen Edirne adaylarına mikro milliyetçilik anlayışıyla yaklaşanlara değinerek devam etti ve şunları söyledi: “Tüm adaylarımız bizim adayımız, tüm aday adaylarımız bizim adayımız. Kesinlikle mikro milliyetçilik anlayışıyla yaklaşmadık. Bu düşüncede olan arkadaşlarımı teessüfle kınıyorum. Kimsenin hakkı yok Keşanlı, Edirneli, Havsalı, Meriçli demeye. Arkadaşlarımız Edirne’den aday oldu. Sonuçta Türkiye’ye aday oldu. Türkiye 70 milyon ancak 550 milletvekili ile temsil ediliyoruz. 81 il ve her ilden veya her ilçeden bir aday seçilecek diye bir şey söz konusu değil. Bazı arkadaşlarımız çok kaba kaçacak ama densiz ifadelerde bulunuyorlar. Kendilerini yönetim adına kınıyorum. Bu partide önce disiplin tesis etmeli, bu partide önce ahlak tesis etmeli. Biz yönetim olarak bu disiplin ve ahlak çerçevesi içinde ve sosyal demokrat anlayışı içinde çalışıyoruz. Bu konuda konuşan arkadaşlarımızın özellikle dikkatini çekiyorum özellikle bundan sonra tüm disiplin işlemlerinin çalıştırılacağını bilmeleri gerekir. Bize yakışmıyor bu. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Aksini düşünenler bir başka partiye gidecek. Orada gönüllerine göre buldukları adayları desteklesinler. Tüm kamuoyunda, tüm platformlarda hepimiz ön seçim istedik. Sonuçlar çıktı. Bundan niye gocunuyorlar ki? Yok böyle bir şey. Bundan sonra bizim için önemli olan 7 Haziran. Türkiye’de iktidar olmak, mevcut iktidara karşı tüm mücadelemizi verip gerçek sosyal demokrat anlayışı bu ülkenin gündemine getirmek ve ülkenin yönetimine talip olmaktır. Ben bu konuda gerçekten gönül veren, destek veren ve bu duygu içinde olanları yürekten kutluyorum. Okan Gaytancıoğlu bizim adayımız. Erdin Bircan bizim adayımız,. Gürkan Güneser bizim adayımız, Mustafa Bezbaş bizim adayımız, Serdar Dinçer bizim adayımız ve diğerlerinin de hepsi bizim adayımız. Biz Keşan örgütü olarak bunun çalışması içinde olacağız. Hiçbir bölge ayrımını yapmadan ve mikro milliyetçilik anlayışı içinde olmadan görevimizi sürdüreceğiz. Hak eden hak ettiği yeri aldı. Buna diyecek bir şey yok. 8 bin üyenin eleğinden geçtiler. Başarılar diliyorum Sayın vekilim.”

 

GAYTANCIOĞLU: BEYAZ BİR SAYFA AÇALIM

 

Daha sonra söz alan Gaytancıoğlu, Erdoğan Gümülcineli başkanım her şeyi söyledi. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Geçmişi unutalım. Beyaz bir sayfa açalım. Ben dün çalışmalarıma ve Edirne’de parti büyüklerimizi ziyaret ettim. Aldığım oyun da bilincindeyim. Neredeyse her iki partilimizden birinin oyunu aldım. Çok büyük bir sorumluluktur. Küskünlükleri, dargınlıkları, kırgınlıkları unutalım ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapalım. Ben Okan Gaytancıoğlu olarak bu misyonu üstleneceğim. Üzerime ne düşüyorsa fazlasını yapacağım. Daha fazla çalışacağım. Bu konuda eşim de çok ciddi destek veriyor” dedi.

BU OYU HEP BİRLİKTE ALDIK

Partililerin kendisine güvendiğini ve üzerinde ciddi bir sorumluluk ve güven olduğunu dile getiren Okan Gaytancıoğlu, şöyle konuştu: “Herkese ihtiyacımız var. Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan çalışmalıyız. Ama geçmişten gelen suçlar varsa disiplin mekanizması işletilmeli. Bu konuda daha dikkatli olalım. Bir insan bir hata yapabilir ama aynı hatayı devam ettirmesi sıkıntı yaratır. Şimdilik unutalım. Önümüzde bir taşeron iktidar var. Gün geçtikçe bu iktidar daha sertleşmeye başlıyor. Gün geçtikçe bizi ciddi anlamda etkileyen uygulamalar içine giriyor. Artık parti programlarına karışmaya ve başkanlık sistemini dikte ettirmeye başladı. Bunu çok iyi görmeliyiz. Nasıl insanlarımızı mutsuz ve borçlu hale getirdi, nasıl geleceğimizden umutsuz hale getirdiyse bu iktidardan kurtulmanın tek yolu Cumhuriyetin kalesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde bütünleşmektir. Zaten birleşmişiz ama bütünleşirsek bizi yıkamazlar. Bu konuda herkese ihtiyacımız var. Cumhuriyet Halk Patisi’ne üye olmak demek çok büyük bir sorumluluktur. Genel Başkanımız gibi ben de <İktidara destek veren bir kişiyi yanımıza çekip Cumhuriyet Halk Parti’ye doy vermeye ikna etmeliyiz ki onlardan kurtulalım.> diyorum. Ciddi bir oy aldım. Bu çok büyük bir sorumluluktur. Bu oyu hep birlikte aldık. Seçilemeyen arkadaşlarımızla her zaman beraber olup onlara da danışacağız. Biz büyük bir aileyiz. Hep birlikte olduğumuz zaman bizi kimse yıkamaz.”   Gaytancıoğlu, 7 Haziran’da CHP’nin iktidar olmak zorunda olduklarını ve bu konuda üzerine düşen görevler konusunda çalışmaya başladığını da belirti ve  Gurur duyacağınız bir milletvekili olacağım.”dedi.

BEZBAŞ: BİZ HER ZAMAN ÇALIŞACAĞIZ

Daha sonra Edirne Milletvekili aday adayı Mustafa Bezbaş konuştu.  Bezbaş şunları söyledi: “Hepimizin özlemi Cumhuriyet Halk Partisi’ne demokrasi gelmesi ve ön seçim olmasıydı. Bu özlemimiz gerçekleşti ve partimiz bize bu şansı verdi. 29 Mart’ta çıktık yarıştık. Birkaç gün bu sürer. Birkaç gün sonra herkes partisine sahip çıkar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz her zaman çalışacağız. Bende birkaç gün dinlendikten sonra bana oy veren, vermeyen parti üyelerini ziyaret edeceğim. Okan bey hakkıyla seçilmiştir. Herkesin kendi tabanı içinde bir değerlendirmesi olacaktır. Bunu da doğal karşılasınlar. Ama şunu unutmasınlar: Erdin Bircan da bizim adayımızdır, Okan Gaytancıoğlu da bizim adayımızdır, Gürkan Güneser de bizim milletvekili adayımızdır.”

GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİM

Parti içindeki dedikodularla bir yere varılamayacağını ifade eden Mustafa Bezbaş, iktidar olmak için aday adaylarının da en az adaylar kadar çalışmak zorunda olduğunu ve çalışarak iktidar olunmadıktan sonra milletvekilinin kimseye faydası olmayacağını kaydetti. Bezbaş, Edirne’de 3-0 yapmak için milletvekili adaylarının daha çok çalışacağını ve kendilerinin de adaylara gereken desteği vereceklerini söyledi.

DİNÇER: BİRLİK İÇİNDEYİZ

Son olarak konuşan önce Serdar Dinçer, Okan Gaytancıoğlu’nu aldığı oy nedeniyle tebrik etti.

Üyeler bazında ön seçimlerin devam etmesi gerektiğini söyleyen Dinçer, ön seçimlerin partiye heyecan getirdiğini belirtti.

Ön seçimden önce aday adaylarının grupları ve söylemleri olduğunu ancak partililerin demokrasiyi içselleştirdiklerini vurgulayan Serdar Dinçer, CHP’nin birlik içinde olduğunu ve kimsenin CHP’de bölünme ve parçalanmayı beklememesi gerektiğinin altını çizdi.

7 Haziran’da Edirne’de 3-0 yapmak için mücadele edeceklerini ve halkı iktidar partisinin elinden kurtarmak için çalışacaklarını dile getiren Dinçer, Partimizi iktidar yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Sizlerin önünde söz veriyorum. Edirne genelinde nerede isterlerse ben mücadelelerinde ortak olacağım. Bu anlamda bende mücadelede var olacağım.” dedi.

Konuşmaların ardından basına birlik ve beraberlik fotoğrafı verildi.

GAYTANCIOĞLU, KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZCAN’I DA MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

 Saat 11.45 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelen Başkan Özcan tarafından makam odasında ağırlanan Okan Gaytancıoğlu ve eşi Sevim Gaytancıoğlu’na; CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli,  İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Büyükvarlık, Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Dinç, Eski, Belediye Meclisi Üyesi Feridun Sarmış da eşlik etti. Ziyarette Başkan Özcan’ın eşi Şengül Özcan da yer aldı.

Ziyarette konuşan Okan Gaytancıoğlu, Partililerimiz önseçim sürecinde şahsıma ciddi bir destek verdi. Çok teşekkür ediyor ve bunu üzerime ciddi bir sorumluluk olarak kabul ediyorum. 1000’in üzerinde bir farkla seçildim. Neredeyse her 2 kişiden biri beni tercih ederek destek verdi. Bu görevi hep birlikte yürüteceğiz. Çalışmalarıma seçimin hemen ardından başladım.” dedi.

Keşan’ı Edirne’den sonra en büyük belediye olarak gördüğünün altını çizen Gaytancıoğlu,  “Hep birlikte çalışmamız gerekiyor çünkü ülkede taşeron bir firma olan iktidar var. Bundan kurtulmak için güçlerimizi birleştirmek zorundayız. Keşan gibi aydın bir yerde sosyal demokrat belediyeciliği çok iyi yapan, belediye ve halkla, örgütüyle bütünleşmiş değerli bir başkanımız var. Başkanımıza desteği için çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz Edirne’de 3-0 yapmak.” şeklinde konuştu

Ziyarette daha sonra Özcan konuştu ve nazik ziyaret nedeniyle Okan Gaytancıoğlu’na teşekkür etti.

Mehmet Özcan, şunları söyledi:Parti adına içimizden gele gele desteğimizi verdik. Süreç içerisinde de tek bir adaya takılıp, angaje olup böyle bir görüntü de sergilemedik.  Analiz ve değerlendirmelerimizi partili arkadaşlarımızla yaptık. Ben konu hakkında CHP İlçe Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda yapılan yanlışları tecrübesinden kaynaklı olarak yapmadı. Bütün aday adaylarına eşit mesafede davrandı. Önseçim sürecinden önce de birilerini alıp bir yerlere gitmedi. Doğru olan da buydu. Parti üyelerimiz aklıselim bir karar verdi. Bayramdan bayrama partiye gelip diyenlerin işleri olmadı. Bu önseçim, seçilmenin evvelinin olması gerektiğini çok güzel gösterdi. Aslında bütün önseçimlerin bu mantıkla yapılması gerekiyordu. Geçmiş önseçimlerde bu mantık yoktu. Sonuç olarak 17 aday adayımızdan 3 tanesini partililerimiz seçti ve o olay artık orada kaldı, şimdi önümüze bakıp 3-0 hedefini tutturmak için birlikte çalışmak gerekiyor. Bu iktidardan kurtulmanın yolu daha da fazla çalışmaya bağlı. Türkiye genelinde ilk defa geniş çaplı, 45 ili kapsayan önseçim yapıldı. Örgütlere çok ciddi bir dinamizm kattı bu önseçim. Küsenler oldu mu olacaktır. Ama kimsenin elini bağlamadılar, vatandaş kendi özgür iradesini kullandı, buna da saygı duymak lazım. Küsmek yerine demokrasiye inanıyorsak önce kendi kitlemizin iradesine inanmak ve saygı duymak lazım.  Yolumuz ve yolunuz açık olsun. Yapacaklar işimiz çok. Ziyaretiniz nedeniyle çok teşekkür ederim.”

Ziyaret görüş alışverişinde bulunulması ile sürdü.