CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu geçtiğimiz Cumartesi günü CHP Keşan İlçe Başkanlığında Kurultay sonrası Keşan’da gündemi değerlendirdi. Açıklamaya Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan CHP İlçe başkanı Erdoğan Gümülcineli ve partililer katıldı.

Gaytancıoğlu’nun değerlendirmesinden önce söz alan CHP İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, kongre sürecinde, delege seçimleri, ilçe kongreleri, il kongreleri ile kurultayı tamamladıklarını ve bu süreç içinde belli mücadeleler yapıldığını söyledi. Gümülcineli, sözlerine şöyle devam etti: “Yönetimlerimizi oluşturduk ufak tefek muhakkak sıkıntılar olmuştur ama burada tabloyu gördüğüm zaman bu sıkıntıları ufak tefek kırgınlıkları hepimiz atmışız. CHP’li üyelerimize de bu yakışır ben hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜRKİYE’DE KAN DÖKÜLÜYOR

Gümülcineli’den sonra partililerine seslenen Okan Gaytancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin iyi yönetilmediğini söyledi. Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “AKP iktidarı, belki mecliste şahit oluyorsunuz biz canlı şahit oluyoruz. Mecliste bir kayıkçı kavgası yapılıyor. HDP’liler söz alıyor ‘Siz bizi öldürüyorsunuz’, AKP’liler söz alıyor ‘Siz hendek kazıyorsunuz’. İnanın bütün gün bunlarla geçiyor. Biz de söz alıyoruz, ‘Arkadaşlar’ diyoruz. Türkiye’de kan dökülüyor terör var her gün şehit veriyoruz. Bunun tartışma ortamı meclistir. Hatırlarsınız temmuz ayında yine böyle bir toplantı yapmıştık ve cumhuriyet halk partisi o zaman meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Demişti ki Türkiye de bir sorun var bu sorunu hep birlikte çözelim. IŞİD nereden çıktı kim destekliyor, nereden silah buluyor, nereden terörist buluyor, PKK neden silah bırakmıştı da tekrar eline silah alıyor neden yeniden eylemlere başlıyor. Ama inanın Türkiye’nin gündeminde bunlar var.”

TÜRKİYE EKONOMİSİ ŞU AN DURMUŞTUR

Türkiye’nin gerçek gündeminin üstünün kapatıldığına değinen Gaytancıoğlu, “Türkiye’nin gündeminde işsizlik var işsizlik rakamları açıklandı %10,5 ilk defa çift rakamları gördü. Bunlar gündeme gelmiyor gündeme gelen konular maalesef magazinden öte gitmiyor ve şunu da bilmenizi isterim Türkiye ekonomisi şu an durmuştur. Ekonominin çarkları ilerlemiyor, Çünkü yıllardır sıcak para ekonomisi uygulayan bir iktidar vardı bu iktidar hep dışarıdan aldığı paraya faiz ödeyerek bir cennet yarattı konut kredilerine harcattı insanları borçlandırdı herkes 10-20 yıl vadeli konut kredisine 5 yıl vadeli araç kredilerine borçlandı. Bu para bizim ürettiğimiz bir para değildi. Dışarıdan gelen paraya yüksek faiz ödeyerek sadece faizine çalıştığımız bir paraydı. Ülkede üretim durdu ve iş yerleri birer birer kapanmaya başladı. Bizler bugün CHP olarak hep bunlar konuşulsun istiyoruz. İşsizliği nasıl çözeceğiz terörü nasıl çözeceğiz, ekonomiyi nasıl düzelteceğiz bunu çözelim istiyoruz ama mevcut iktidar biliyorsunuz gerçek amacı TC’yi bölmek parçalamaktır.

12 EYLÜL YASAKLARININ VE REJİMİNİN DAYATTIĞI ANAYASAYI KABUL ETMEYECEĞİZ

Parti olarak anayasa görüşmelerine ittiklerini söyleyen Gaytancıoğlu, “Anayasada CHP’nin duruşu nettir ilk 4 madde dışında anayasanın bütün maddelerini oturur müzakere ederiz. Neden çünkü en son seçim bildirgemizde bile 12 Eylül yasaklarının ve rejiminin dayattığı anayasayı kabul etmeyeceğiz diye yazdık. Orda ne var %10 seçim barajı var AKP bunu kullanarak hep iktidar oldu. Bunun kalkması Türkiye deki özgürlüğünde artması demektir biz bundan yanayız ayrıca YÖK var, YÖK’ün kaldırılmasını istiyoruz buda anayasa değişikliğiyle olur. YÖK dayatması sayesinde bugün üniversiteler ele geçmiştir. Dolayısıyla biz bunlar görüşülsün isterken AKP gündemi başka yerlere çekmektedir.”  dedi.

KAYBEDİLEN BİR PARTİ MECLİS ÜYELİĞİ VARDIR

Ayrıca Kurultayın önemine değinen Gaytancıoğlu, “Atatürk’ün nutkunu okuduğu yerdir kurultay, 6 gün boyunca Atatürk nutuk atmıştır. Kurultay çok önemlidir. Bizim namusumuzdur. Okan Gaytancıoğlu üç oyla mı kaybetmiştir. On iki oyla mı kaybetmiştir bunun tartışmasına girmenin ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunların da konuşulmasını yanlış olduğunu düşünüyorum. Kaybedilen bir parti meclis üyeliği vardır. Ama sevindirici olan bir nokta 51. sıradan girip de yerimi bayan arkadaşlara devrettim. Yani Partimizin tüzüğü ne kadar güzel gençlere ve bayanlara yer veriyor.” dedi.

EDİRNE İÇİN GERÇEKTEN BİR FIRSATTI BU

Son olarak söz alan Mehmet Özcan kurultay ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Geçen hafta partimizin 35. Kurultayı yapıldı. Ben de katıldım son gün genel merkez Edirne’yi anahtar listesinde ilk 52’de Okan Gaytancıoğlu da bulundu. Edirne için gerçekten bir fırsattı bu. Maalesef 3 kurultay delegesi partilimiz oylamaya katılmadılar. Diğer katılan arkadaşlarında beyanatlarına baktığımda çok şüphelidir ki oy kullanmamış olabilirler. Sonuç olarak partimizin oy deposu olan Trakya’dan sadece 1 temsil ile oda Tekirdağ’dan bir bayan vekilimize kaldı.”