CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ile ilgili sözlerini değerlendirerek “Türkiye Cumhuriyeti anayasa’da belirtildiği gibi demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Buna izin vermeyiz “ dedi.

TBMM BAŞKANI OLMASI UTANÇ VERİCİ

TBMM Başkanının sözlerinin Anayasa’ya aykırı olduğunu da belirten Gaytancıoğlu “Laiklik dine saygı, din ve devlet işlerinin ayrılması, din sömürüsünün yapılmaması, inanç özgürlüğünün teminatıdır. Kişilerin din ve mezheplerinin politika malzemesi olarak kullanılması kabul edilemez.   Laikliği anlayamamış, sindirememiş, kabullenememiş bir zihniyetin Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi bir kurumun başkanı olması da utanç vericidir. Sayın Kahraman derhal istifa etmelidir.” İfadelerini kullandı.

MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” açıklamasına tepki göstermek adına 26 Nisan 2016 Salı Günü Meclis binası önünde vatandaşların yaptığı eyleme de destek veren Gaytancıoğlu “Laik Türkiye Cumhuriyetini korumak ile görevli olan Türk Polisinin TBMM Başkanın anayasaya aykırı söylemlerini protesto etmek isteyen vatandaşlara müdahale etmesi, müdahale sırasında biber gazı kullanılması ve vatandaşlara sert bir müdahalede bulunması kabul edilecek bir şey değildir. Bizler halkın vekili olarak vatandaşlarımızın yanında yer aldık, onları korumaya, demokratik haklarını kullanmalarını sağlamaya çalıştık ve de basın açıklaması gerekleşti. Herkes bilmelidir ki bizler sonuna kadar Atatürk’ün kurduğu Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devletini savunmaya, vatandaşlarımız ile omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.