CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 17 Şubat 2016 Çarşamba Günü Ankara’da meydana gelen ve 28 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 68 vatandaşımızın yaralandığı terör saldırısıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Gaytancıoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Türkiye’nin başkenti Ankara’da gerçekleştirilen ve 28 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 68 vatandaşımızın yaralanmasına neden olan hain saldırıyı kınıyor, terörü ve terörden beslenenleri lanetliyorum.

Mevcut iktidarın uyguladığı yanlış iç ve dış politikalar sonucunda terör ülkemizin ve demokrasimizin en önemli sorunu olmaya devam ediyor.

BU HAİN SALDIRI TÜM DETAYLARIYLA AYDINLATILMALIDIR

Ülkemizin başkenti Ankara’da birçok devlet kurumlarının yanı başında gerçekleşen bu saldırı ile devletin teröre karşı istihbarat ve güvenlik önlemlerinin alınması noktasında ciddi zafiyetler olduğu bir kez daha görülmektedir. Ülkemizin huzur ve güvenliği açısından devletin teröre karşı istihbarat olanakları geliştirilmeli ve bu hain saldırı tüm detaylarıyla aydınlatılmalıdır.

Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler bilmelidirler ki yurttaşlarımız ülkemizin birliğine ve beraberliğine karşı olan güç odaklarının karşısında büyük bir dayanışma ve birlik duygusu içerisinde kararlılıkla durmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Ankara'da meydana gelen hain saldırıyı bir kez daha kınadığımı belirtiyor, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.”