Trakya Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Yarışmanın “Araştırma, İnceleme, Röportaj ve Köşe Dalı’nda, Medya Keşan Gazetesi’nden Derya Aktan, 10-11 Aralık 2012 tarihlerinde gazetemizde yayımlanan, emekli öğretmen ve MHP eski ilçe başkanı Süleyman Eren ile yaptığı röportajla birincilik ödülünü aldı.

Trakya Gazeteciler Derneği Genel Başkan Vekili  Orhan Doğan, Gazetecilik Ödülleri Yarışmasının sonuçlarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Trakya Gazeteciler Derneği olarak; Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünün

desteği ile ‘Yerel ve Bölgesel Haber’, ’Araştırma-İnceleme-Röportaj’, ‘Fotoğraf’, ‘Spor

Haberi’, ‘Sayfa Düzeni’ ile ‘Radyo- TV-İnternet Haber ve Program’ olmak üzere 6 dalda

6 birincilik için açtığımız Gazetecilik Ödülleri Yarışması büyük jürinin seçimi ile sonuçlandı.

Bu yılki değerlendirmede Jüri Yerel ve Bölgesel Haber ile Spor Haberi dallarında

iki kişiye birincilik ödülünü layık gördü.

Ön Jürinin yaptığı elemeden sonra önceki gün bir araya gelen büyük jüri üyeleri Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve DHA Bölge Sorumlusu Lütfü Karakaş, Edirne Basın Yayın İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, EFOD Genel Başkanı Serdar İyiiz, İlk  Haber Gazetesi Sahibi  ve Televizyon Programcısı Gazeteci Adem Özsoy, yarışmaya katılan gazetecilerin eserlerini titizlikle tek tek okuyup, görüntüleri izleyerek değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda 6 dalda birincilik alanlara verilecek ödül kapsamında haber ve spor dallarında birincilik iki kişiye verildi

Yarışmada  “Gazete, dergi, ajans, televizyon, radyo ve internet gazeteciliğinde görev yapan gazetecilerin 2012 yılında yayınlanmış eserleri değerlendirmeye alındı.

Büyük Jürinin değerlendirmesi sonucunda;

HABER DALINDA (2 Birincilik):

‘Azmin Zaferi’ haberi ile Gündem Gazetesi Muhabiri Arzu Özdemir ve  ‘İki Kapılı Han Davası’  haberi ile Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef

FOTOĞRAF DALINDA:

‘Sürücünün Uyanıklığı Faciayı Önledi’ Haberinde kullandığı fotoğrafla DHA Çorlu Muhabiri Mehmet Yirun

TV. GÖRÜNTÜ-İNTERNET-RADYO DALINDA:

‘Selimiye’de güvercinler telef oluyor’ haberi ile TRT Edirne Temsilcisi  Gökhan Keskin

ARAŞTIRMA İNCELEME, RÖPORTAJ VE KÖŞE DALINDA:

Medya Keşan Gazetesi’nden Derya Aktan

SAYFA TASARIM DALINDA:

Sonhaber Gazetesinden Mutlu Akbaşak

SPOR DALINDA (İki Birincilik):

AA Bölge Müdürü  Salih Baran ve Hudut Gazetesinden Doğan Yörükler değerlendirme sonucunda birincilikle ödüllendirilmeye hak kazanmışlardır.

Tüm bu yarışmada derece alan meslektaşlarımı  kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca Büyük Jüri üyelerine zaman ayırıp değerlendirmeyi titizlikle tek tek inceleyip okuyarak ve izleyerek seçtiklerine tanık olduğum ve özenle seçim yaptıkları için derneğim adına teşekkür ediyorum.”