AYGÜL KONAR

CHP GENEL BAŞKANI SAROS FSRU İNŞAATINA GELECEK Mİ?

Özgür Özel’in basın toplantısını Medya Keşan’ın Facebook sayfasından canlı yayında Medya Keşan Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam, Özel’e şu soruyu sordu: “CHP Milletvekilleri 4 Haziran 2021 perşembe günü Keşan’a geldiler Saros FSRU inşaatını ziyaret ettiler. Bu noktada İYİ Parti Genel Başkanı İkizdere’yi ziyaret ederek orada bir gündem oluşturdu. Aynı şekilde CHP Keşan Başkanı da buraya gelip gündem oluşturma planınız var mıdır?”

AK PARTİ EDİRNE MİLLETVEKİLİ KÜRSÜYE ÇIKACAK MI? NE SÖYLEYECEK?

Özgür Özel şöyle yanıt verdi: “Genel Başkanın programını belirleyen bir ekip var benim erken bir şey söylemem mümkün değil. Ama bu konu CHP gelecek hafta gündem oluşturmak istiyor. Dünkü üst düzeydeki katılımı siz de ifade ettiniz, önümüzdeki hafta bu konuda meclis araştırma önergemiz var. Önümüzdeki hafta perşembe günü CHP Grubu meclise taşıyacak. Meclisin grup önerisi olarak her işi bırakalım. Ve Edirne’nin Saros’la ilgili sorununu mecliste araştırma komisyonu kurulması konusunda görüşmeyi, oylamayı yapalım. Bu komisyonu kuralım. Her partiden milletvekili gelsin. Edirne’de çalışsın diyecek. Bu konuda konuşmacımız sayın Okan Gaytancıoğlu olacak. Merakımız da AK Parti Edirne Milletvekili kürsüye çıkacak mı? Ne söyleyecek? İnince kendisi ve grubu ne oy kullanacak? MHP ne oy kullanacak? AK Parti ne oy kullanacak? Edirne’yi seviyoruz, çevreyi seviyoruz, doğayı seviyoruz. Sözle olmaz. Milletvekilleri elbette konuşurlar ama resmi olarak oylarıyla konuşurlar. Sen, ‘Efendim ben Edirne’mi seviyorum, doğasını, Saros’u seviyorum, oy verirken araştırmayalım. O zaman senin samimiyetini Edirneliler sorgular. Haftaya perşembe yüce mecliste Saros için kantar kuruluyor. Bir tarafa Saros’un tarafında olanlar çıkacak, bir tarafa Saros’un karşısında olanlar çıkacak. Şimdiden görelim bakalım. Edirnelilere söylüyoruz. Perşembe gününden sonra niye böyle yaptın milletvekilim dememek için şimdiden AK Parti milletvekillerini arayın deyinki ‘Saros’un yanında oy kullanın kardeşim’. Biz kantara Saros’un yanında çıkacağız. Karşımıza kimler çıkacak onu hep birlikte göreceğiz.

CHP GRUP TOPLANTISINA FSRU İÇİN KATILIM OLACAK MI?

3 yıldır Sazlıdere’de çevrecilerin tüm mücadelelerine rağmen inşaatı başlatılan ve hale sürmekte olan Saros FSRU için 4 Haziran 2021 Perşembe günü bir grup CHP’li Milletvekilin bölgeye gelmesiyle yeniden gündeme geldi. Saylam, Keşan’a gelen CHP’li heyetten CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) MYK üyesi Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’a CHP’nin salı günleri yapılan geçen haftaki grup toplantısında İkizdere’deki kadınların konuk olduğunu, önümüzdeki hafta Keşan’dan da CHP’nin grup toplantısına buna benzer bir katılım olacağı konusundaki sorusuna böyle bir talep olursa seve seve kabul edeceklerini dile getirmişti.