SONGÜL KONAR

“KÖYDES TARAFINDAN KEŞAN BÜTÇESİNE 2 MİLYON 586 BİN 321 TL AYRILDI”

KÖYDES tarafından Keşan bütçesine 2 milyon 586 bin 321 TL ayrıldığını ifade eden Geçmiş, sözlerine şöyle devam etti: “KÖYDES projesinin son şekli yatırım programına dönüşecek. Bu gelen parayı valilik makamında kaymakamların da katılımıyla ele alacağız. Keşan’a harcayacağımız 2 milyon 586 bin 321 TL ile neler yapılabilir onları görüşeceğiz. Yapacağımız toplantıda nerelere hangi projeler için ne kadar bütçe ayıracağımızı görüşeceğiz böylece şekillenmiş olacak. İlçeler bazında gelen paraların ödenekleri var. Bu ödenekleri kaymakamların valinin başkanlığında ve il genel meclisi başkanı olarak benim de katılımım ile görüşeceğiz.”

“ARTA KALAN PARA OLURSA KÖYLERİMİZE KİLİT TAŞ DAĞITACAĞIZ”

KÖYDES projelerinde öncelikli olarak üstyapı da içme suları olduğunu ifade eden Geçmiş, “Eksik içme suları var mı onlara bir bakacağız. Projeleri konuşup kaymakamların talepleri neler doğrultusunda olacak, onları öğreneceğiz. Arta kalan para olursa köylerimize kilit taş dağıtacağız. Bu yıl çalışmalarımıza ‘Çamura Basan Kalmayacak’ sloganı ile başladık. Eksik kalan köylerimize parke kilit taşı göndereceğiz.” dedi.

“KESİN HESAP MECLİSE SUNULDU”

Mayıs ayı toplantılarında gündemlerinde 6 tane komisyon raporu olduğunu belirten Geçmiş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Toplantıda komisyon meclis üyesi arkadaşlarımız raporlarını sundular. Kesin hesap meclise sunuldu. Valilik tarafından Plan Bütçe Komisyon üyesi arkadaşlar bütçeyi sunacak, oylama ile kabul edilip edilmeyeceği belirlenecek. Eğitim-kültür, çevre-sağlık, tarım-hayvancılık ile ilgili çok ciddi yeni komisyon çalıştı. Edirne’de alternatif tarımda istiridye mantarı gün yüzüne çıktı. Eşi ile birlikte gelen bir arkadaşımız burada istiridye mantarı ile ilgileniyormuş. Her ay bir alternatif ürünleri ortaya çıkaracağız. Eğitim sosyal işler komisyonu başkanımız Edirne’de ilk ve ortaokullarda bulunan ilk yardım çantalarının eksik olduğunu tespit ettiler. Milli Eğitime bu konuda yazılar yazıldı. Gerekli olan okullara ilk yardım çantalarının tamamlanması ile ilgili kararlar alındı. Tarım hayvancılık komisyonu çalışmalarına başladı. Mecliste çok ciddi çalışmalarımız oluyor.”