AYGÜL KONAR

BU KONUDA, HUKUKİ BİR SORUN VAR

Saros Körfezi’nde, MUÇEV’e kiralanan 11 alandan 9’unun alınarak, Edirne Çevre Vakfı’na tahsis edildiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Geçmiş, şunları söyledi: “2 alanda şu anda problem var. Çünkü MUÇEV tarafından bu 2 alan başka şahıslara kiralamış durumda. Kiralama yapılırken, belli bir sözleşme yapılmış. Bu konuda, hukuki bir sorun var. Edirne Valimiz, bu konuda gerekli çalışmaları yaparak, yaşanan sorunu şahıslarla, MUÇEV’le ve bakanlık düzeyinde çözüme kavuşturmaya çalışıyor. Sorunun çözüme kavuşacağına inanıyorum.”

BUNGALOV EVLER TARZINDA FARKLI YAPILAR HAYATA GEÇİRİLMESİ PLANLANIYOR

Sahillerde yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Geçmiş, “İl Özel İdaresi’ne devri olan Danişment’teki tesislerle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Öncelikle tehlike arz eden eski binaların yıkımına başlanacak. Kötü görüntüleri ortadan kaldıracağız. Daha sonra bungalov evler tarzında farklı yapılar hayata geçirilmesi planlanıyor. Pandemiden ötürü bu yıl, proje aşamasında olur ama asıl yapacağımız işler, 2022 yılına kalır. COVİD-19 vakaları, mayıs ve haziran aylarında aşağı seviyelere indiremezsek, süreci yasaklarla sürdürmeye devam edebiliriz. İnşallah vaka durumları aşağıya düşer ve herkes rahat bir nefes alır. Bu konuda, herkes sosyal mesafeye dikkat etmelidir” şeklinde konuştu.

PROGRAMDA HERHANGİ BİR ŞAŞMA YOK

Köylerde yapılan çalışmaları da, anlatan Geçmiş sözlerini şöyle tamamladı: “İl Genel Meclisi Toplantısında, 2021 yılı yatırım programı var. Yatırım programında; yollar, göletler, içme suları ve irsaliye hatları çalışmaları başlamış durumda. Programda herhangi bir şaşma yok. Program dahilinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyük ihtimalle, eylül sonu ya da 15 Ekim gibi programımızı tamamlamış oluruz.”