Türkiye’de, saat 20.00’dan sonra bir takım gelişmelerin yaşandığını kaydederek, söze başlayan Gege, “Ülkemizde bu tür olumsuzlukların yaşanması bizleri derinden üzmüştür. İnşallah ortam sakinleşmiş ve gerekli önlemler alınmıştır. Bundan sonraki süreçte; inşallah başka yaralanmalar ve can kayıpları yaşanmaz. Bu olumsuzlukları da, hayırlısıyla atlatırız. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diler; yaralılara da, acil şifalar dileriz.”  diye konuştu.

BU SORUNU DA, HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

Erkan Gege, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik, terör ve bir ok sorunun yanı sıra; çılgın bir sorunda her şeyi daha da zora sokmaktadır. Devletimiz güçlüdür ve milletimizin de, desteği tamdır. Bu sorunu da, hep birlikte atlatacağız. Genel Merkezimizin de bu konuda açıklamaları olmuştur. Demokratik bir ülkede, bu şekilde yapılan çılgın girişime karşı gerekli açıklamaları yapmıştır genel merkezimiz. Demokrasiyi geliştirmemiz gerekirken, anti demokratik yöntemlere başvurmak ülkemizi uluslar arası arenada daha güç bir duruma bırakmaktadır.”

Gege, son olarak şunları söyledi: “Ülkemizde bir daha bu tür üzücü vak’aların yaşanmaması için devletin gerekli önlemleri alması gerekiyor.”