AYŞİN SEÇİL GEZER

Açıklamasına Ankara ziyaretini anlatarak başlayan Gege, şunları söyledi: “Geçen Salı günü Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve tüm ilçe başkanları ile yöneticilerinin katıldığı bir Ankara ziyaretinde bulunduk. Öncelikle Anıtkabir’i ziyaret ettik. O atmosfere girince ülkenin ne kadar zor şartlarda kurulduğunu gördük. Ülkemizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz. Atatürk’ün hayatından dersler alınmalı ve ilkelerinin de arkasında sonuna kadar durulması gerekiyor. Daha sonra Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in mezarına gittik ve dualarımızı okuduk. Başbuğumuzun verdiği ilke ve emirler doğrultusunda, davamızın arkasında durmaya devam ediyoruz. Bunun ardından MHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yle görüşme fırsatımız oldu. Genel Başkanımız ziyarette, yapmamız gereken çalışmalarla ilgili önemli söylemleri oldu. Bizde bu talimatları yerine getirmek için çalışacağız. Kısacası faydalı bir ziyaret oldu.”

BELEDİYE OLMAMIŞ OLSAYDI, AÇ MI KALACAKLARDI?

Keşan Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin maaşlarının yatırılmaması ve belediyede bazı kişilerin çocuklarının işe alınması konusunda yapılan eleştiriler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erkan Gege, “Keşan’da tarımın, ticaretin yeni yapılan karayolunun ve değerlerin nasıl ayağa kaldırılacağının konuşulması gerekiyor ancak bunlar konuşulmuyor. Biz halen şehir içi yollarını ve belediyede söz sahibi olan kişilerin çocuklarının yüksek maaşlarla işe alınması konuşuluyor. Birileri yüksek maaşlarla işe alınırken; taşeron işçilerinde, 4 aydan bu yana maaş alamadıklarını tartışmak zorunda kalıyoruz. Yaşanan bu durumdan son derece utanç duyuyorum. Fakat, belediye başkanının çocuğu dahi olsa, hak ediyorsa işe girsin. Ama belediyede söz sahibi olan herkesin çocukları, yakın akrabalarının işe girdiğini görüyoruz. Bu kişilerin çocukları belediyede iyi yerlerde, yüksek maaşlarda keyifli şekilde çalışıyorlar. Soruyorum: bu kişilerin çocukları için başka yerlerde çalışma imkanı yok muydu? Belediye olmamış olsaydı, aç mı kalacaklardı? Elbette ki, hayır.” dedi.

BELEDİYE YETKİLİLERİ YAŞANANLAR HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMALI

Gege, sözlerine şöyle devam etti: “Söz sahibi kişilerin çocukları keyifli şekilde çalışırken, bin 400-bin 500 liraya çalıştırılan taşeron işçilerde maaşları alamadığı için ve evini geçindirmekte sıkıntı yaşadığı için endişeli şekilde çalışmaya devam ediyor. Maaş alamayan personel, Ramazan Bayramı’nı dahi sıkıntılar içerisinde geçirdiğini görüyoruz. Örnek vermek gerekirse; elektrik faturası gününde ödenmediği zaman kesiliyor. Peki, durum böyle iken; bu personel ne yapacak? Bu personelin çocukları varsa ve okula giderken, çocuklarına nasıl harçlık verebilecek? Belediye, personeline maaş ödeyemezken; belediyede söz sahibi olan kişilerin çocuklarının maaşlarının 5 bin-6 bin liraya çıkartılması ya da bu oranda maaş verilmesi çok doğru bir durum değildir. Belediye yetkilileri, çıkıp yaşananlar hakkında açıklama yapmalı ve kamuoyunda, bahsi geçen maaş artışları gerçeği yansıtmıyorsa, çıkıp yanlış olduğunu dile getirsinler. Yapılanlar son derece ayıptır. Yaşanan durumdan üzüntü duyuyorum.”

KEŞAN BELEDİYESİ’NDE ÇALIŞAN KAÇ PERSONEL VAR?

Keşan’da belediyede çalışan personel fazlalığı hakkında da, düşüncelerini aktaran Erkan Gege, şunları söyledi: “Lüleburgaz Belediyesi’nde 200-250 personelle, yaklaşık 150 bin nüfusa hizmet verirken; 60 bin nüfuslu Keşan Belediyesi acaba kaç personelle ilçeye hizmet veriyor? Keşan Belediyesi’nde çalışan kaç personel var? Yetkililerin bu konuda da, kamuoyunu bilgilendirmelerinde fayda var.”

ETİK DEĞİL

 “Keşan Belediyesi’nde kendilerinin dışında çocuklarının da, çalıştırılması sizce etik bir davranış mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Gege, şunları söyledi: “Elbette ki, etik bir davranış değildir. Belediyede çalışan personel, boş kadro bulsa, kendisini farklı bir birimde daha işe koyup çalışacak. Yapılanlar son derece ayıptır. Birileri ne yazık ki, belediyeyi geçim kapısı olarak görüyor. Böyle bir davranışın yapılmaması gerekiyor.”

KEŞAN BELEDİYESİ’Nİ ELEŞTİRMEKTEN BIKTIK

 “Peki, belediye bu konuda zarara uğratılmıyor mu?” şeklindeki soruya da cevap veren Erkan Gege, şu eleştirilerde bulundu: “Belediye zarar uğratılmıyor ki halen alımlara devam ediliyor. Belediye zarara uğramış olsa belediye yetkilileri sanırım alım yapmaz. Belediyeyi zarara uğratacak kadar cahil değillerdir. Artık Keşan Belediyesi’ni eleştirmekten bıktık. Belediyenin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor.”

KEŞAN BELEDİYESİ ARTIK AKLI BAŞINDA YATIRIMLAR YAPMALI

Keşan’da halen yolların bozukluğunun konuşulduğuna dikkat çeken Gege, sözlerini şöyle tamamladı: “Yolların yapılmaması konusunda, kanalizasyon, yağmur suyu, doğalgaz ve birçok sebep dile getiriliyor. Ancak İstanbul gibi büyük bir şehirde alt yapı, üst yapı yapılmıyor mu? Yollarda hiçbir sorunun olmadığını görüyoruz. Keşan Belediyesi artık aklı başında yatırımlar yapmalıdır.”