CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, geçen yıl Mersin’in Tarsus ilçesinde tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı unutmadı. Gegeoğlu’nun dün yaptığı yazılı açıklamasında “Ne Özgecan’ımızı, ne Özgecan’larımızı unuttuk, ne de unutturacağız” ifadeleri kullanıldı. Gegeoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Kadına uygulanan şiddetin derecesini belirlemek asla mümkün değildir. Ancak, gencecik kızımız Özgecan’ı kaybedişimiz kadına karşı şiddetin en vahşice olanlarından biriydi. Aradan bir yıl geçti ve acımız hala taze, hala büyük.

Özgecan’ımız tek değildi. Nice kadın şiddete maruz kalarak hayatını kaybetti. Hepsinin acısını derinden hissediyoruz.

Kadına karşı uygulanan şiddetin her zaman olduğu gibi, bugünde, yarında karşısında olacağız. Artık, kadına uygulanan şiddetin son bulması için yeni politikalar geliştirmek gerektiğini, caydırıcı cezaların daha da sıkılaştırılmasının gerekliliğini defalarca söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz.

Kadın demek yaşam demektir aslında. Bir insanın ilk anından itibaren kadınla başlayan süreci devam edip gidiyor. Kadın bu nedenle her zaman, her daim yaşamın ana maddesi gibi. Kadın güçlüdür, kadın cesurdur. Ancak kadın narindir.

CHP Edirne İl Kadın Kolları olarak, kadınlarımızın her zaman yanındayız ve kadına karşı uygulanan şiddetin de her zaman karşısındayız. Ne Özgecan’ımızı, ne Özgecan’larımızı unuttuk, ne de unutturacağız”