Keşan Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen “Gençlik Koşusu Ödül Töreni” dün gerçekleştirildi.
Saat 13.00’de Keşan Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Keşan Belediye Başkanı Opr.Dr. Mehmet Özcan , Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Yetim, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Mücahit Erdoğan, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, koşuda derece elde eden öğrenciler aileleri  ve  öğretmenleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Özcan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan Gençlik Koşusu’nda dereceye girenlere ödül verileceğini belirterek, “Koşuya katılanlara teşekkür ediyor ve derece alan tüm sporcularımıza kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu sporcularımızı yetiştiren öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz bu koşulara devam edeceğiz.” dedi.
Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Özcan, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.
Yarışmada Keşan Belediyesi’nde ferdi ve takım halinde 1.olanlara 300 TL, 2.olanlara 200 TL  ve  3. olanlara 100 TL para ödülü ile ferdi olarak dereceye gireceklere madalya ve takım halinde dereceye girenlere de kupa takdim edildi. 
Özcan ayrıca, atletizm sporuna verdiği destek ve uğraş nedeniyle Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar’ı da kutlayarak kendisine bir madalya takdim etti.
Kalfalar da spora en büyük desteği veren Özcan’a teşekkür ederek “Sayın başkanım esas madalyayı hak eden sizsiniz. Çünkü sizin spora ve sporcuya verdiğiniz destek gerçekten çok önemli. Bu nedenle sayın başkanımıza da tüm sporcular adına teşekkür ederim.” dedi. 
Gençlik Koşusu’nda derece elde eden okullar ve sporcular şöyle:
GENÇ KIZLAR (FERDİ)

1. Dilara Ateşli  (Atatürk Ortaokulu)

2. Büşra Can (Keşan Lisesi)

3. İrem Sırmalı  (Keşan Anadolu Lisesi)
GENÇ KIZLAR (TAKIM)                                                                                                     

1. Keşan Lisesi

2. Safiye Erol Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi

3. Keşan Anadolu Lisesi           
GENÇ ERKEKLER (FERDİ)
1. Hasan Tek 
2. Ahmet Ateşli (Safiye Erol Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi)
3. Türkay Cinci (Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi)
GENÇ ERKEKLER (TAKIM)

1. Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi

2. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

3. Safiye Erol Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi
BÜYÜKLER

1. Ahmet Tek

2. Kadir Çağrı

3. Süreyya Doğan