Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD) Genel Sekreteri Ahmet Ak, KEYİAD’ın 2 yıllık dönem içindeki faaliyetlerini değerlendirdi.

Amacı ve hedefi;  kalitatif birliktelik ile sinerjiyi faydaya çevirmek, bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapmak, toplumu ve kamuoyunu ülkenin en önde gelen uzmanların dilinden bilgilendirmek, bölgenin değerlerini “marka” unsuru ile geniş kitlelere anlatmak olan KEYİAD’ın Ahmet Eler başkanlığında seçilen yönetiminin 2 yıllık faaliyetlerini KEYİAD Genel Sekreteri Ahmet Ak açıkladı.

Yönetim kurulu olarak görevi devraldıklarından beri yaklaşık 2 yıl içindeki çalışmaları hakkında kısa bir ufuk turu yapan Ahmet Ak, özellikle bölge ürünleri olan Keşan Satır Et, İpsala Pirinci, Edirne Tava Ciğer ve Edirne Peyniri’nin lansmanına yönelik çalışmalarla, bölgemizin marka değerinin yükselediğini vurguladı. Ak, çalışmaları şöyle özetledi:

“Ekonomi Forumu düzenlendi. Foruma Faik Öztrak, Gazi Erçel, Pınar Eczacıbaşı ve Prof. Dr. Murat Ferman konuşmacı olarak katıldı.

Yerel Yönetimler Forumu düzenlendi. Foruma, Ali Müfit Gürtuna, Celal Doğan, Mehmet Özcan ve Cahit Altunay konuşmacı olarak katıldı.

Anadolu Üniversitesi İşletme Kulübü ve Eskişehir Büyükşehir Bld. Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından derneğimize başarılı bölge STK’sı ödülü verildi.

AB Bakanına bölgeyi ilgilendiren sınır ticareti sorunları aktarıldı.

Doğu Batı Tek Nefes projesi (Edirne ve Şanlıurfa) başlatıldı. Urfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ziyaret edildi.

İstanbul Valiliği ziyaret edilip çalışmalar hakkında resmi bilgi verildi.

Trakyalı Yöneticiler ve İş adamları Batı Trakya Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile beraber "birlikten güç doğar" denilerek iş, siyaset, sanat ve sivil toplum kurumlarını biraraya getiren çalışmalar yapıldı.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’dan “Türk İş Dünyasına Genel Bakış” konulu seminer alındı.

Bölge ziyaretlerine ara vermeden devam edildi. Keşan, İpsala, Enez ve Edirne ticaret odaları ile işbirliği kararı alındı.

İTO Dönem Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından derneğimze başarılı bölge STK’sı ödülü verildi.

Bahçeşehir Üniversitesi ile proje bazlı çalışmalara başlandı.

İk proje: “Dış Politika” Bahçeşehir Üniversitesi ile ortak çalışmanın ilk adımı oldu. Amerikan Araştırmaları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Küntay, dış politikamızdaki son gelişmeler konulu seminer verdi.

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel tarafından “Eğitimin Geleceği” konulu seminer alındı.

“Ekonomide Keşan - İpsala - Enez - Saros Körfezi Buluşması” İstanbul’da gerçekleştirildi.

EDSİAD ile birlikte TÜSİAD’a bölgenin potansiyeli anlatıldı, yatırım fırsatları önerildi.

EDSİAD ile Edirne Tava Ciğer ve Edirne Beyaz Peynirin İstanbul lansmanı çalışmalarına başlandı.

EDSİAD ile birlikte KONSİAD toplantısına katılarak Feshane’de Konya ile Edirne ortak stand birlikteliği istişare edildi. (3 başkent buluşuyor)

25 Aralık 2012’de Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve İpsala Ticaret Borsası Keşan Satır Et ile İpsala Pirincinin lansmanında iktidar ve muhalefet elele. Kazanan, marka değeri yükselen bölgemiz oldu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Yerel Yönetimlerde Şişli Modeli” konulu sunum yaptı.

Tüm Rumeli ve Balkan derneklerine Keşan’da kahvaltılı organizasyon tertip edildi.”