Bülent Gezer, üye bilgilerini güncellemeye başladıklarını açıkladı


Keşan Dülgerler, İnşaat Sanatkârları ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı
Bülent Gezer, dün yaptığı açıklamada, 4 yıllık görev süresinde önlerine önemli hedefler koyduklarını dile getirerek, bunlardan bir tanesinin ise tüm oda üyelerini “Ustalık Belgesi” sahibi yapmak olduğunu söyledi.

ÜYELERİMİZİN DE FİKİRLERİNİ ALACAĞIZ

Genel kurul toplantısında üyelerin kendilerine görev verdiği için teşekkür eden Gezer, yeni dönemde üyelerine hizmet vermeye, üye ulaşım bilgilerini güncellemekle başladıklarını kaydetti. Üyelerin, Oda’da kayıtlı bulunan telefon numaralarının değişmesi nedeniyle ulaşamadıklarını vurgulayan Bülent Gezer, bu nedenle ilk işlerinin üyelere kolay ulaşım için bu bilgileri güncellemek olacağını ifade ederek, “Biz, üyelerimize hizmet edebilmemiz için üyelerimizin de fikirlerini almalıyız. Bu nedenle üyelerimize kolay ulaşabilmeliyiz. Ayrıca, bizler her üyemize ustalık belgesi vermeyi hedeflediğimizi, meslek grupları oluşturacağımızı ve fiyat listeleri vereceğimizi söylemiştik. Bunlar için de üyelerimize kolay ulaşabilmemiz gerekiyor.” dedi.

İLK HEDEFİMİZ…

Şu günlerde üyelerinin piyasada iş olmadığından ve yaptıkları işin parasını alamamaktan yakındıklarını ifade Gezer, meslek gruplarına ayırma işleminden sonra, bu grupların sorunlarını belirleyeceklerini belirterek, “Daha sonra, gruplara göre fiyat listeleri çıkartacağız. Biz, müşterilerin aldatılarak, üyelerin bu şekilde çok para kazanmasından yana değiliz. Çıkartacağımız fiyat listeleri ile işyeri sahibi ve tüketici de fiyat anlamında bir fikir sahibi olacak ve işi yaptırıp-yaptıramayacağına karar verecek. İşi yaptıran ve yapan arasındaki anlaşmazlıkların birçoğu da ortadan kalkmış olacak. Biz, üyelerimizin ustalık belgesi sahibi olmalarını istiyoruz. 2015 yılı sonuna kadar, inşaatlarda çalışanlara geçici ustalık belgesi verebiliyoruz. 2017 yılının sonuna kadar da bunların kalıcı ustalık belgesine çevrilebilmesi için 40 saatlik eğitimden sonra sınava giriliyor ve kalıcı ustalık belgelerini alıyorlar. Geçici ustalık belgelerinin artması gerekiyor. İlk hedefimiz de budur.” diye konuştu.

EĞİTİMLER VERECEĞİZ

Oda üyeleri arasında geçici ustalık belgesi sahibi sayısının arttırılması için kursların açılması gerektiğine de dikkat çeken Gezer, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu konuda çalışmalar başlatacağız. Fakat üyelerimizin ulaşım bilgileri olmadığı için adım atamıyoruz. Öncelikle üyelerimize ulaşmamız gerekiyor. İnşaat sektöründe çalışan herkesin ustalık belgesi olması gerekiyor. Bunu da yapacağız. İkinci adımda ise bu konunun devamı olarak eğitimler vereceğiz. Sonuç olarak, üyelerimizin sıklıkla değişen yasalar hakkında bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Böylece tüketicimiz de daha kaliteli hizmet alacak, üyelerimiz de her konuda bilgi sahibi olacak.”