BÜLENT SAYLAM

2019 yılında Gıda Mühendisi Mithat Taş yazılarıyla sağlılık beslenme konusunda Medya Keşan’da okuyucularımızla buluşacak. Kendi alanında uzman olan Taş, aynı zamanda Keşan’ımızın yetiştirdiği değerlerden. Kendisine Medya Keşan olarak aramıza “hoş geldin” diyoruz ve yeni yazılarının Keşan halkına ışık tutmasını diliyoruz.

MİTHAT TAŞ KİMDİR?

1979 yılında İpsala’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Keşan’da tamamlamıştır. Keşan Yusuf Çapraz Lisesinden mezun olduktan sonra 1998 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümüne giriş yapmıştır. Bu bölümde okurken Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünde ikinci ana dal yapmıştır. Mezuniyetinin ardından 2006 yılında Maxi Market A.Ş. ile perakende sektöründe Gıda Kalite Yöneticisi ve Taze Gıda Sektör müdürü pozisyonunda iş hayatına başlamıştır.

Kiler A.Ş., CarrefourSA Tic. A.Ş., gibi ulusal ve uluslararası perakende firmalarında 10 yıl boyunca, kategori müdürlüğü, mağaza müdürlüğü ve bölge müdürlüğü pozisyonlarında çalışmıştır.

Perakende sektöründe;

-Taze gıda üretimi ve satışı

-Kalite yönetim sistemleri entegrasyonu,

-Gıda Kalite Kontrol ve Gıda Güvenliği,

-Satış geliştirme,

-Personel yönetimi ve personel eğitimleri,

-Mağaza yönetimi,

konularında uzmanlaşmıştır.

2015 yılında Yemek Kulübüm (www.yemekkulubum.com) İnternet sitesini kurarak üniversite yıllarından itibaren araştırmalar ve çalışmalar yaptığı sağlıklı beslenme konusunda kendi hazırladığı yazıları yayınlamaya başlamıştır.

2016 yılında perakende sektöründen ayrılarak kariyerine kendi kurmuş olduğu Gıda Müşavirim Serbest Mühendislik, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri (www.gıdamüşavirim.com) isimli şirkette devam etmeye başlamıştır.

2018 yılında üniversite yıllarından itibaren yakından ilgilendiği ve araştırmalar yaptığı sağlıklı beslenme konusunda Uludağ Üniversitesi Sağlıklı Beslenme Koçluğu Programını tamamlayarak Beslenme Koçluğu ve Beslenme Danışmanlığı yapmaya hak kazanmıştır.

Bugün;

-Gıda işletmelerine yönelik kalite yönetim sistemleri ve işletme yönetimi danışmanlığı,

-Gıda sektörü çalışanlarına yönelik gıda güvenliği, kalite yönetim sistemleri eğitmenliği,

-Kişiye özel Sağlıklı Beslenme Koçluğu ve Beslenme Danışmanlığı

-Kişiye özel beslenme eğitmenliği yapmaktadır.

Mithat Taş’ı instagram ve Facebook’ta @askinyemekhalleri kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz.

www.instagram.com/askinyemekhalleri

www.facebook.com/askinyemekhalleri