TRAKYAKA (Trakya Kalkınma Ajansı) ile KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından düzenlenen Girişimcilik Eğitimi seçmeleri, dün, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’da yapıldı.

KOSGEB Edirne Merkez Müdürü Selim Serkan Ercan, Edirne Yatırım Destek Ofisi uzmanları Emre Atılgan ve Işık Ocaklı ile Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Selahaddin Uyulgan’ın katıldığı aday seçmelerine 60 üzerinde aday hem projelerini sundu hem de fikirlerini savundu.

Girişimcilik Eğitimi hakkında bilgi veren Ercan şöyle konuştu: “Girişimcilik Eğitimi için Keşan’da 30 kişilik bir sınıf açılacak. Bu eğitimi başarı ile bitirenler de 30 bin TL hibe, 70 bin TL geri ödemeli olmak üzere 100 bin TL’lik girişimcilik desteği alacak. Edirne geneline bakıldığında Keşan bu desteklerden en iyi şekilde faydalanan ilçelerimizden biridir. Biz bugün burada katılımcıların iş fikirlerini dinleyip, bunları değerlendirerek, aralarından 30 kişi seçeceğiz. Ardından seçtiğimiz bu sınıfta eğitime alacağız. Eğitimlerimiz yıl içerisinde belli periyotlar ile devam edecek. Bu nedenle bu mülakatta seçilemeyenler üzülmesin ve bir dahaki seçmelerde şansını denemeye devam etsin. Başvurularımız online olarak TRAKYAKA’nın resmi internet sitesinden yapılmaktadır.”