Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşan’dan CHP’li Üyesi Fethi Dayan, 2014 yerel seçimlerinde CHP’den İl Genel Meclisi aday adayı olmayacağını açıkladı.

Dayan, dün yaptığı açıklamada, üreticinin sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

“3 DÖNEM GÖREV YAPTIM”

2014 yılı mart ayında yapılacak yerel yönetim seçimlerinde Edirne İl Genel Meclisi üyeliği için aday adayı olmadığını ve bu konuda başvuruda bulunmadığını belirten Dayan, “İl Genel Meclisi Üyesi olarak, 3 dönem boyunca bölge insanıma hizmet ettim ve onlara layık olmaya çalıştım. Ben göreve geldiğimde, on defa bu görevi yapacağım.> diye söz verdim ve ben sözümün arkasındayım. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ben artık görevi gençlere bırakacağım. Onlara gerekli desteği vereceğim.” dedi.

“BÖLGENİN CİDDİ ALTYAPI SORUNLARI VARDI”

Fethi Dayan, bir gazetecinin “Görev yaptığınız süre boyunca ne gibi sorunlarla karşılaştınız?” şeklindeki sorusuna ise, şöyle cevap verdi: “Bölgemizde altyapı, yol ve içme suyu anlamında ciddi sorunlar vardı. Ama biz bu sorunların birçoğunu çözüme kavuşturduk. Bu sorunların tamamının bitmesi söz konusu değil. Ancak, birçok köyün sorununu çözüme kavuşturduğumuzdan dolayı mutlu olduk. Bundan sonraki süreçte görev yapacak arkadaşlarımıza başarı diliyorum.”

“EDİRNE’DE BİR YILDA 350 KM YOL YAPTIK”

Bir başka gazetecinin, “İl Genel Meclis üyeleri, iş yapmıyor ya da hizmet getiremiyor diye bir çok defa eleştirildi. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?” şeklindeki soruya da cevap veren Dayan, şunları söyledi: “İl Özel İdaresi’nin belli bir bütçesi var. Örnek vermek gerekirse, 2000’li yıllarda Edirne genelinde bir yılda 350 kilometre yol yapılırken, 10 yıllık AKP döneminde bu kadar yol yapıldığını tahmin etmiyorum. Sormak lazım: Biz, nasıl hizmet üretmemişiz? Bunlarla ilgili gerekli değerlendirmeyi gelecek günlerde yapacağız.”

TARIMSAL SORUNLARA DA DEĞİNDİ

Üreticinin her geçen gün işlerinin kötüye gittiğini belirten Fethi Dayan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretici, sadece girdi maliyetlerinin yüksek olmasından değil; alımlar konusunda da büyük sıkıntılar yaşadı. Yakın zaman içerisinde ayçiçeği hasadı başlayacak. Ama duyduğumuza göre; ayçiçeğinde verilen fiyatlar çok iç açıcı değil. Fiyatların iyi olmamasında ise, dünya genelindeki fiyatların etkisinin olduğu ifade ediliyor. Ayçiçeğinde, en erken hasat Adana’da gerçekleştirildi. Ton başına bin 200, bin 500 lira fiyat veriliyor. Ancak, bölgemizde bulunan Trakya Birlik ve özel sektör kuruluşlarının, üreticinin durumunu gözönünde bulundurarak, fiyatları iyi değerde açıklamalarını umuyorum. Aksi takdirde üreticinin durumu perişan.”

“HAYVANCILIKLA İLGİLİ CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VAR”

Hayvancılık konusuna da değinen Dayan, sözlerini şöyle tamamladı: “Üretici, mevsim itibariyle buğdayda çok düşük verimler aldı. Ayçiçeğinde de benzer sorunlar yaşanması durumunda gelecek yıl tarım sektörünün ciddi bir darbe alacağına inanıyorum. Sorun sadece tarım sektöründe değil; hayvancılık sektöründe de yaşanıyor. Bölgemizdeki hayvancılıkta bir düşüş yaşandığını görmekteyiz. Hayvancılıkla ilgili endişelerimiz var. Umarım sorunlar bir an evvel çözüme kavuşturulur.”