Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, dün düzenlediği basın toplantısında, son günlerde bazı yayın organlarında görevden alınacağı yönünde haberler yapıldığını belirterek, “AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı ve ben ilçe başkanı olarak görevimin başındayım.  Son günlerde dedikodu mahiyetinde yapılan haberler var ve bu haberlerin AK Parti’ye yakın kaynaklardan öğrenildiği ileri sürülüyor. AK Parti’ye Keşan’da en yakın olan bizleriz. Biz bu kaynakları merak ediyoruz. Maalesef altı boş ve sadece dedikodudan ibaret haberler yapılıyor” dedi.

AKLA HAYALE SIĞMAYAN DEDİKODULAR

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nın göreve nasıl geleceğinin ve nasıl gideceğinin parti tüzüğünde belli olduğunu da ifade eden Çevikel, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef bazı arkadaşlar, sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’ndan önceki zamanda, süreçte takılı kalmışlar ve her seçim sonrası yönetimin değişeceğini akıllarına koymuşlar. Bunu gerçekleştirmek için de akla hayale sığmayan dedikodular üretmişler. Biz iki yılı aşkın bir süredir görevimizin başındayız. Seçim ile gelen bir yönetimiz ve her ne kadar Keşan’da seçim kazanmasak da Trakya’da oylarını en fazla artırmış teşkilatız. Bu anlamda bir kez daha partimize oy veren vermeyen tüm Keşan halkına, tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum.”

8 BİN 300 ÜYEMİZ VAR

30 Mart Yerel Seçimlerinin Keşan’da çok nezih ve ilçemize yakışan bir şekilde gerçekleştiğini de kaydeden Çevikel, AK Parti’nin seçim başarısını ise şu sözlerle anlattı: “Bizim başarımızda adaylarımızın olduğu kadar sandık başkanlarımızdan başlayarak, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın ve tüm teşkilatımızın çabası, katkısı herkesten çoktur.  Biz nasıl kerameti kendimizde aramıyorsak kimsenin de bu başarıyı bir kişiye endekslemesi gibi bir durum söz konusu olmamalıdır. AK Parti’nin şu anda Keşan’da 8 bin 300 üyesi var. Oylarımızın artışında herkesin bir katkısı ve emeği söz konusudur. Bu topyekün ve herkese mal edilecek bir başarıdır. Özellikle kadın kollarımız iki yılı aşkın bir süre insan üstü bir çaba ile çalıştı. Son dönemde bunu taçlandırmak istedik. Bu arada seçim döneminde yoğun mesai harcayan ve şu anda canı ile boğuşan Ahmet Karaağaç ağabeyimize acil şifalar diliyoruz. Ahmet ağabeyimiz Seçim Koordinasyon Kurulu başkanımızdı. Ve tüm organizasyonumuzun ve stratejimizin belirlenmesinde en önde yer almıştı. İnşallah yakın bir zamanda kendisini tekrar yanımızda görürüz.”

BU AYIN SONUNA KADAR BİZ DE BİR DEĞİŞİKLİK BEKLİYORUZ

Son günlerde yapılan spekülasyonlarla AK Parti’nin Keşan’daki başarısının gölgelenmek istendiğini de ileri süren Çevikel, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nın artık Keşan’da yerleştiğini ve tabana sağlam bastığını belirterek, “Dedikodularla siyaset mühendisliği yapılması mümkün değildir. Teşkilatımızda değişikliğe karar verecek tek karar mercii genel merkezimizdir. Tabii ki seçilen arkadaşlarımız var, hastalığı nedeniyle ayrılan arkadaşlarımız var. Bu anlamda Nisan ayı sonuna kadar biz de bir değişiklik bekliyoruz. Bu anlamda bir talebimizi sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na arz ettim. Bu sadece teşkilatımızı güçlendirme anlamında bir tasarruf olacaktır. Hakan Çevikel olarak ben bizzat görevimin başındayım. Üyelerimiz de son günlerde yapılan bu dedikodulardan rahatsızlıklarını ilettiler. Bu nedenle bu açıklamayı yapma gereği duydum.” dedi.

Çevikel, açıklamasının sonunda, yapılan haberlerde Mustafa Mercan’ın isminin kullanılmış olmasının  O’nun siyasi kimliğine zarar verdiğini de ifade ederek, “Kendisiyle de görüştüm ve bana bunun bir dedikodudan ibaret olduğunu söyledi” diye konuştu.

Çevikel’in dünkü basın toplantısına AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ersöz ve Kadın Kolları Başkanı Şengül Gündoğdu da katıldı.