SONGÜL KONAR

“BAMYA EKİMLERİ YAKLAŞIK 1 HAFTA İÇERİSİNDE SONA ERECEK”

Bamya üreticilerinin hazırlıklarına devam ettiğini belirten Gözeri, “Üreticiler, yerlerinin tava gelip-gelmediğini takip ediyor. Ayrıca, son yağışlar, ekimler açısında iyi olduğunu düşünüyorum. Yerlerimiz, bamya ekimine hazır durumda. Bamya ekimleri yaklaşık 1 hafta içerisinde sona ereceğini düşünüyoruz. Üretici açısından inşallah iyi bir yıl olur.” dedi.

 “GEÇTİĞİMİZ YILLARDA ÜRÜN ELİMİZDE KALIYORDU”

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) tarafından bamya konusunda, gerçekleştirilen markalaşma çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Kadir Gözeri, şunları söyledi: Siğilli bamyası bölgede simge haline geldi. Başka illerden ürün almaya gelenler var. Bu bizim açımızdan sevindirici bir durumdur. Geçtiğimiz yıllarda ürün elimizde kalıyordu. Ama marka halinde geldikten sonra böyle bir sorunumuz kalmadı. Satışlarımız fazla olduğundan bazen mal yetmiyor. Keşan TSO’nun bize verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Tatilciler de, köye gelip bamyaları tarladan alıyor. Artık, Siğilli denildiğinde, akla bamya geliyor. Siğilli bamyasının marka haline gelmesi bizleri son derece mutlu etti.”

“GİRDİ FİYATLARININ GÖZ ÖNÜNE ALINIP, ONA GÖRE BİR FİYATIN OLUŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

“Bamyada bu yıl fiyatlar konusundaki beklentiniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Kadir Gözeri sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl iyi bir fiyatın oluşmasını bekliyoruz. Girdi fiyatlarının göz önüne alınıp, ona göre bir fiyatın oluşacağını düşünüyoruz. İnşallah bu yıl, üretici açısından iyi bir yıl olur.”